Schiphol havalimanında KLM bünyesinde yer hizmetlerinde çalışan personel, mayıs tatilinin başlangıcı ve havalimanı için yılın en kalabalık günlerinden biri olan bugün, greve gitti. 

Sabah saat 06:00 civarında işi bıraktıklarını açıklayan KLM personeli nedeniyle şirket bazı uçuşları iptal etmek zorunda kalırken bazı uçuşların da gecikmeli olarak yapıldığını duyurdu.

FNV sendikası yetkilisi Joost van Doesburg, grevin çalışanlar tarafından organize edildiğini, bu grevde sendikanın hiçbir etkisi olmadığını açıkladı. 

Van Doesburg sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda KLM personelinin “Kötü çalışma koşulları, muazzam iş baskısı ve taşıma faaliyetlerinde kısmen dış kaynak kullanma planı” nedeniyle kızgın olduklarını ve greve gittiklerini açıkladı.

FNV tarafından yayınlanan bir basın açıklamasında da bagaj personelinin Perşembe akşamı, işin bir kısmının Viggo şirketine devredileceğine dair bir e-posta aldığı kaydedildi. 

Şirket bu yöntemle personel eksiğini gidermeye çalışıyor ancak bagaj personeline göre, bu eksik esasen "kötü çalışma koşullarından” kaynaklanmakta. 

 NH Haber servisi gazetecisi Doron Sajet yaklaşık 150 kişilik bir grubun greve gittiğini duyurdu.

Schiphol sözcüsü işi bırakma eylemi nedeniyle havalimanında nasıl bir aksama olduğu ve bunun nasıl giderileceği konusunda çalıştıklarını açıkladı. Schiphol aynı zamanda yolculara da bir çağrı yaparak zamanından önce havalimanında olmaları konusunda uyardı. 

Mayıs tatilinin başladığı bugün yaklaşık 195 bin kişinin Schiphol havalimanı üzerinden tatile gideceği belirtiliyor.

Foto: Miguel Angelez Sans - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın