12:30:  Ede’de bu sabah itibariyle başlayan rehine krizinde bir kişi gözaltına alındı.
Bölgeden gelen bilgilere göre saat 12.30 civarında Kar maskesi takan bir kişi Petticoat kafeden elleri havada dışarıya çıktı. O anda polis kişiyi etkisiz hale getirerek kelepçeledi ve daha sonra bir polis aracına bindirilerek olay yerinden götürüldü. 

Bu durum rehine krizinin sonlandığı anlamına gelmiş gibi görülmekte ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

12:00 Ede Belediye Başkanından açıklama
Ede Belediye Başkanı René Verhulst, Ede'nin merkezindeki rehine durumuyla ilgili bir açıklama yayınladı. "Şu anda üç rehine serbest bırakıldı, ancak durum hala devam ediyor. Tüm bu insanlar için korkunç bir durum. Endişelerim ve düşüncelerim onlarla ve sevdikleriyle birlikte. Umarım durum hızlı ve güvenli bir şekilde çözülür" dedi.

Belediye Başkanı ayrıca insanlardan sosyal medyada görüntü paylaşırken dikkatli olmalarını istedi. "Rehineler artık özgürler ve huzur ve mahremiyet hakkına sahipler. Polis de işini düzgün bir şekilde yapabilmek istiyor" dedi.

Açıklamanın tamamı Ede belediyesinin web sitesinden okunabilir.

11:20: Üç rehine serbest bırakıldı, Ede'deki rehine krizi devam ediyor
Polis, ME ve EOD ekiplerinin bu sabah Ede'nin merkezinde yürüttüğü operasyon halen devam ediyor. Bölgeden gelen bilgiye göre 3 rehine serbest bırakıldı. Olayın yaşandığı gece kulübünde kaç rehine olduğu bilinmiyor. 
Önlem için çevredeki 150 evi boşaltan polis, halen operasyonun devam ettiğini duyurdu.

10:20: Rehine krizi
Ede'de polis ve özel birliklerin yoğun bir şekilde görevlendirilmesinin sebebinin Nieuwe Stationsstraat'taki Petticoat adlı gece kulübünde yaşanan bir rehin alma olayı olduğu iddia ediliyor. 

Bir adamın gece kulübünün kapanış saatinde mekana silah ve patlayıcılarla girdiği ve mekanı havaya uçurmakla tehdit ettiği söyleniyor.

Belediyenin bildirdiğine göre olay yerinde birkaç kişinin rehin tutulduğu belirtildi. 

Gelderland Polisinden X üzerinden yapılan son açıklamada bir rehine krizi olduğu bilgisi doğrulandı. Birden çok kişinin rehin alındığı belirtildi. Şu an için olayın bir terör eylemi olduğu düşünülmüyor.

Polis, Özel Harekat birlikleri ve .çok sayıda ambulans ve itfaiye olay yerinde. 

Ayrıntılar gelmeye devam ediyor.. (yeni ayrıntı geldiğinde haber güncelllenecektir)

Ede'de büyük çaplı operasyon! 150 ev tahliye edildi
Ede operasyon

Ede polisi, Özel Müdahale Servisi (DSI) ve bomba imha uzmanlarının dahil olduğu bir operasyon başlatıldı. Olayla ilgili yapılan ilk açıklamalarda bir kişinin üzerinde yoğunlaştığı ve durumun tehlike arz etmesi üzerine 150 hanenin boşaltıldığı belirtildi.

Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı Rutte, NATO liderliği için Erdoğan’ın desteğini aldı

Gelderland Polis departmanının sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, durumun ciddi olduğu, şuanda 150 hanenin boşaltıldığı belirtilerek şehir sakinlerinin evlerinde kalması ve merkeze gelmemesi çağrısı yapıldı.

Museumplein çevresindeki alan geniş ölçüde kordon altına alındı. Polis şu anda şahsa en iyi nasıl yaklaşılacağını araştırıyor ve olayla ilgili soruşturmaları yürütüyor.

Hollanda Demiryolları NS'nin internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Barneveld-Zuid ve Ede-Wageningen arasındaki trenler çalışmıyor. Bu durumun saat 11.30'a kadar sürmesi bekleniyor.

Polisin yoğun varlığı
Polis, her türlü uzmanlaşmış servisin olay yerinde olduğunu söyledi. Bölgeden gelen fotoğraf ve videolarda en azından Özel Müdahale Servisi (DSI) görülüyor.

Omroep Gelderland'ın haberine göre Bomba İmha uzmanları ve Mobil Birim de olay yerinde bulunuyor.

Bazı fotoğraflarda çok sayıda itfaiye ve ambulans araçlarının da bölgede olduğu görülüyor.

Ayrılnılat geliyor...

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Video screenshot

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.