Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı için Hollanda’nın Amsterdam, Rotterdam, Utrecht ve Deventer şehirlerinde kutlamalar organize eden Tulip Enstitüsü, yüzlerce çocuğa ve ailesine 23 Nisan ruhunu yaşatarak unutulmaz bir kutlamaya imza attı.

Hollandaca ve Türkçe ile iki dilli büyüyen çocukların Türkçe ana dil gelişimlerini desteklemek için çalışmalar yürüten Tulip Enstitüsü birçok faaliyetinin yanı sıra çocuklara Türkçe etkileşimde bulunabilecekleri alanlar ve kültürel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Tüm kutlamalar, başta bu anlamlı bayramı tüm dünya çocuklarına armağan eden M. Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimiz ile yakın zamanda depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’mız ile başladı. Aynı zamanda Ramazan Bayramı’mız da tebrik edildi.

Kutlamaların ilk durağı Deventer başkonsolosluğu!
Tulip Enstitüsünün dört ayrı şehirde düzenlediği kutlamalardan biri de Deventer’da gerçekleşti. Önce Deventer Başkonsolosluğuna giden Tulip Enstitüsü Türkçe sınıfı öğrencileri ardından kutlamalara Deventer Merkez Camii salonunda devam etti. Deventer Başkonsolosu Hakan Cengiz çocukları ve ailelerini eşi ile birlikte kapıda karşılayarak bayramlaştı. İçeride şeker ve çikolata ikramının ardından çocukların şiir ve şarkılarıyla törene geçildi. 

Başkonsolos Hakan Cengiz, törene başlarken tüm katılımcılara ve çocuklara Türkçe eğitimi veren Tulip Vakfına ve öğretmeni Ceren Serin Kayalar’a teşekkürlerini iletti. 

23 Nisan geleneği olarak çocuklar Başkonsolos koltuğuna oturarak gelecekte Başkonsolos olduklarında neler yapacaklarını anlattı. 

Kitap hediyesi ile Başkonsolosluktan ayrılan çocuklar törene devam etmek için Deventer Merkez Camiine geçti. Camii salonunda yoğun katılımıyla gösterilerini sergileyen çocuklar ardından bahçede oyunlar oynayarak günü Sanatolia tiyatro topluluğunun “Karagöz ve Hacivat” gösterisi ile bitirdi.

Foto Galeri

Amsterdam ve çevresinde öğrenciler başkonsoloslukta buluştu!
Yaklaşık 40 çocuk ve aileleri Amsterdam Başkonsolosu M. Burak Ersoy’un ev sahipliğinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.  Başkonsolosun günün anlam ve önemine dair konuşmasının ardından sanatçı İrem Başkır Arp dinletisi verdi. 

Tulip Enstitüsü öğretmenlerinden Göknur Şanlı’nın sunuculuğunu yaptığı törende Türkçe öğrencileri arasında yapılan okuma yarışması birincisinin video gösterimi gerçekleşti. Salonda bilmeceler sorularak eğlenceli dakikalar yaşandı ve tüm katılımcılarla “23 Nisan” şarkısı topluca söylendi. 

Kutlamada topluca oyun oynandı, yüz boyama yapıldı ve kapanışta çocuklara hediyeler dağıtıldı. Öğrencilerimizden Furkan ve Yazel ise Amsterdam başkonsolosu olma deneyimini tecrübe etti. 

Foto Galeri

Rotterdam’daki coşkulu kutlamanın adresi de konsolosluk binası oldu
Tulip Enstitüsü Türkçe sınıfı öğrencilerinden 40 çocuk ve aileleri Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık’ın ev sahipliğinde ve Tulip Enstitüsü öğretmenlerinin organizasyonuyla unutulmaz bir 23 Nisan Çocuk Bayramı yaşadı. 

Konsolosluğun toplantı odasını hiç bu kadar eğlenceli ve renkli görmediğini dile getiren Başkonsolos Kısacık, katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek herkese teşekkür etti. 

Kısacık konuşmasında “Hollanda’da doğup büyüyen çocuklarımızın bu kadar büyük bir coşkuyla 23 Nisan kutladığını görmek bizim için çok büyük bir mutluluk. Tulip Enstitüsü öğretmenlerine de teşekkür ederim” dedi ve hepimizin gurur kaynağı olan çocuklarımızın bu kadar iyi Türkçe konuşmalarına vesile olmalarını görmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından çocuklar şarkı, şiir, dans ve halk oyunları gösterilerini sergilediler. 

Foto Galeri

Yoğun katılımla Utrecht şehrinde uzun bir aradan sonra 23 Nisan coşkusu!
Tulip Enstitüsünün organizasyonu, onlarca gönüllünün çabası ve Utrecht’li işverenlerin destekleriyle Halka açık olarak gerçekleştirilen 23 Nisan Çocuk Bayramı töreni, çocukların doyasıya eğlendiği bir gün olarak hafızalara kazındı.

Yaklaşık 500 kişinin ağırlandığı kutlama programı Utrecht’teki Türkçe sınıfı öğrencilerinin gösterileri ile başladı. Açık sahnede yeteneklerini sergileyen çocukların gösterileri ve müzik atölyesi ile devam eden program ardından geleneksel bayram oyunları, yüz boyama, el becerileri, zıplama alanı ve okuma köşelerindeki aktivitelerle devam etti. 

Overvecht’te uzun yıllardır aktiviteler yapan Kids Club ve iki dilli çocuklara yönelik araştırmalar yürüten Utrecht Üniversitesi araştırma ekibi de etkinlikteydi. Gönüllülerden Atanur Baştuğ’un düzenlediği Atatürk sergisi ise gün boyu ziyaret edildi.

Foto Galeri

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.