Den Haag Müzeler Köşesi Vakfınca bu yıl 4'üncüsü düzenlenen "The Hague Highlights" isimli festival büyük ilgi gördü.

Ziyaretçiler, kentin 5 farklı noktasına yerleştirilmiş eserleri 17.00-23.00 saatlerinde festival için kurulan özel platformlarda izleme imkanı buluyor.

Hollandalı sanatçılar tarafından hazırlanan ve şehrin tarihi hikayelerinin, yapısının ve çeşitliliğinin ışıkla yansıtıldığı gösteriler, 18 Aralık’a kadar devam edecek.

Den Haag 04

Işık festivaline geçen sene de katıldığını söyleyen ve soyadını vermek istemeyen sanatsever Marielle, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Den Haag ışık festivali kesinlikle harika. Özellikle Mauritshuis'deki güzel renkli çiçekler muhteşem. Diğerlerine de gittik, onlar da güzel ama bu benim favorim.” dedi.

Marielle, bu tür girişimlerin çok hoşuna gittiğini belirterek ışık festivalindeki noktaların çoğalmasının ve farklı semtlerde de yapılmasının güzel olacağını dile getirdi.

Den Haag 01

Kentteki tüm binaların ışıklarla gece farklı bir görüntüye büründüğünü anlatan Kim van de Giessen, festivali çok güzel bulduğunu söyledi.

Den Haag 06

Lorenza Gallo ise " Den Haag’a ilk gelişim ve ilk defa bu ışık festivaline katılıyorum.” diye konuştu.
Den Haag’da dört yıldır yaşadığını anlatan Maria Hans, festivalin Den Haag Belediyesince yapılmış, güzel bir gösteri olduğunu belirtti.

Den Haag 05

Hans, "Bugün bu güzel gösteriyi güzel bir müzik eşliğinde görmekten gerçekten çok mutluyum. Arka planda çiçeklerle, müzik ve ikisinin bütünlüğü; kesinlikle Mauritshuis en güzeli. Aslında karanlık, renkler ve yıldızların bir arada olması." değerlendirmesini yaptı.

Den Haag 07

Daha önce Amsterdam’daki ışık festivaline gittiğini, Den Haag’dakine ise ilk defa katıldığını belirten Paul de Kleine, “Yeni geldik ve bulunduğumuz yerdeki ilk gösteri bu. Hepsini gezeceğiz. Gerçekten harika." ifadelerini kullandı.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.