Toplu taşıma ücretleri bazı aileler için ciddi masraf oluşturuyor. Ancak Hollanda’nın bazı belediyelerinde belirli yaşa kadar olan çocukların bedava seyahat edebileceğini biliyor musunuz? Hangi belediyede bedava toplu taşıma olanağının olduğunu sizler için araştırdık. 

Geçen yıl Rotterdam Belediyesi şehirdeki dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla toplu taşıma imkanını bazı yaş grubundaki çocuklar için ücretsiz yapma kararı aldı. Belediye bu yıl da uygulamaya devam etti. Geçtiğimiz yaz aylarında ise Utrecht ve Amsterdam belediyeleri çocuklar için bedava toplu taşıma bileti ile ilgili bir deneme yaptı. 

Bu yıl 23 Aralık'tan itibaren daha fazla belediye, bir yetişkinle birlikte seyahat etmeleri koşuluyla, 12 yaşına kadar çocukların otobüs veya tramvayla ücretsiz seyahat etmesine izin verecek. Yeni uygulama önümüzdeki yıl devam edecek.

İşte 2024 yılında çocuklardan ücret almayacak beledi ve eyaletler:

Kuzey Hollanda Eyaleti
Kuzey Hollanda Eyalet Meclisi önümüzdeki yıl Kuzey-Hollanda ve Haarlem/IJmond ulaşım bölgelerinde 12 yaşına kadar olan çocukların toplu taşımayı ücretsiz kullanmasına karar verdi. 

Groningen Eyaleti
Groningen ve Drenthe şehirlerinde faaliyet gösteren toplu taşıma şirketi QBuzz web sitesinde, bir yetişkinle (18 yaş ve üzeri) birlikte 4-11 yaş arası üç çocuğun ücretsiz seyahat edebileceğini bildirildi.

Utrecht ve Brabant Eyaletleri 
Utrecht ve Brabant eyaletlerinde de 12 yaşına kadar olan çocuklar, bir yetişkinle birlikte seyahat ettikleri takdirde otobüs ya da tramvaya ücretsiz binebiliyor. Utrecht Eyaletinden yapılan açıklamada, QBuzz ve Syntus Utrecht şirketleri ile gerekli anlaşmaların yapıldığı belirtildi. Bu uygulama Gooi ve Vechtstreek'te 2020’den beri uygulanıyor.

Utrecht, Amsterdam ve Rotterdam belediyeleri
Geçtiğimiz yaz Utrecht, Amsterdam belediyelerinde dört ay boyunca çocuklar toplu taşıma araçlarıyla şehir içinde ücretsiz seyahat edebildi. Aynı uygulama Rotterdam’da tüm yıl boyunca uygulandı

Utrecht Belediyesi: Utrecht yaz aylarındaki denemeyi uzatma kararı aldı. 12 yaşın altındaki çocuklar 2024 yılı boyunca Utrecht ilindeki otobüs ve tramvaylarda ücretsiz seyahat edebilecek.  

ücretsiz OV Noord Holland

Amsterdam Belediyesi: Amsterdam’da yaz aylarında 4 – 11 yaş grubu için sağlanan ücretsiz toplu taşıma olanağı 30 Kasım’da bitti. Ancak Belediye aynı uygulamanın 2024 yılında da devam edebilmesi için bir tasarı hazırladı. Bunu için Amsterdam Toplu Taşıma şirketi GVB ile görüşmelere devam ediyor. Amsterdam’da 4 yaşın altındaki çocuklardan ücret alınmıyor.

Rotterdam Belediyesi: Rotterdam bu yıl bir adım daha ileri gitti ve geçen yıl uyguladığı 4-12 yaş arası çocuklar için ücretsiz toplu taşıma olanağını, bu yıl tüm yıl boyunca geçerli kıldı.  Çocuklar Rotterdam toplu taşıma şirketi RET’nin otobüs, metro veya tramvaylarında ücretsiz seyahat edebildi. RET web sitesinde yer alan bilgide uygulamanın 2024’de de geçerli olduğu belirtildi. 

Middelburg Belediyesi
Middelburg belediyesi özellikle dar gelirli aileleri desteklemek amacıyla şehirdebu yıl bir deneme başlattı. Connexxion'un Dal Vrij otobüs kartını bu deneme için kullanan belediye 15 Kasım itibariyle12 yaşın üzerindeki çocukların, hafta sonları ve tatillerde tüm gün, Pazartesi’den Cuma’ya kadar hafta içinde ise saat 9:00’dan otobüsle ücretsiz seyahat edebilmelerine olanak sağladı. Yanında bir yetişkin bulunan 4-12 yaş grubundaki çocuklar ise ücretsiz seyahat edebilecek. Açıklamada ücretsiz seyahat aboneliğinin Zeeland eyaleti ile Hoeksche-Waard ve Goeree Overflakkee bölgelerinden, Rotterdam Zuidplein ve Dordrecht'e kadar geçerli olduğu belirtildi.

©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Utrecht ve Kuzey Hollanda Eyaleti web siteleri

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş