Perşembe günü Hollanda'yı güneyden etkilemeye başlayacak olan yağışlı hava orta ve güney kesimlerde yağmur, kuzey ve kuzeydoğuda ise sulu kar şeklinde etkili olacak.
 
Weeronline'ın yaptığı açıklamaya göre, Çarşamba ve Perşembe günleri geçici olarak daha soğuk bir hava bekleniyor.

Çarşamba günü en yüksek sıcaklık 7 derece civarında olacak ve gece don yapma olasılığı oldukça yüksek. Perşembe sabahından itibaren ülke genelinde güneyden kuzeye doğru hareket eden yağmur yer yer etkili olacak. Orta kesimlerde ve güneyde hava 3 ila 4 derece arasında seyredecek. Bazı bölgelerde 10 ila 20 milimetre arasında şiddetli yağmur geçişleri beklenmekte.

HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü HOTIAD Hollanda’daki İşletmelerin sorunlarını MKB sorumlusu milletvekili Kisteman ile görüştü

Ülkenin kuzeyinde karla karışık yağmur ihtimali yüksek gözükmekte. Hava sıcaklığına bağlı olarak kar yağışı da görülebilir. Weeronline’ın tahminine göre yaklaşık 1 ila 3 santimetre arasında kar örtüsü oluşabilir. Bu durumun özellikle Groningen eyaletinde kayganlık riskini artıracağı belirtiliyor.

Cuma günü hava tekrar ısınacak ve hafta sonu karnavalın kutlandığı ülkenin güneyinde yerel olarak 14 dereceye kadar çıkacak. Yağmur olup olmayacağı ise henüz net değil.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.