Hardenberg polisinin Facebook sayfası üzerinden aktardığı ve Noel bayramından bir gün önce, yani 24 Aralık günü gerçekleştirilen bir sorgu, 68 yaşındaki Arnhemli kadına hayatında unutamayacağı bir Noel hediyesi verdi. 

Arnhemli kadınla WhatsApp üzerinden irtibata geçen dolandırıcı sanki onun kızıymış gibi hareket ederek kadından maddi yardım istedi. Dolandırıcının hikayesine inanan kadın, istenilen miktarı söylenen banka hesabına gönderdi. 

Birkaç kişiyi daha dolandıran ve yapılan araştırma sonrasında adama ulaşan polis, zanlıyı 24 Aralık tarihinde polis merkezinde sorguya çekti. Sorguda yaptığı dolandırıcılığı itiraf eden adam, yaşanan bu durumdan üzgün olduğunu belirterek, pişman olduğunu ve verdiği hasarı telafi etmek için çaldığı parayı kadının hesabına yatırmak istediğini söyledi. 

Facebook paylaşımında sorgu sonrasında polis memurlarının kurbanı telefonla arayarak, banka hesabını kontrol etmesi gerektiğini söylediği, kadının çok duygusal anlar yaşadığı ve çok mutlu olduğu aktarıldı.

Şüpheli hakkında dolandırıcılıktan dava açıldı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU