Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da, Oxfam Novib, Uluslararası Af Örgütü Hollanda Şubesi, PAX ve The Rights Forum gibi insan hakları örgütlerinin organizasyonuyla toplanan yüzlerce kişi, Gazze'de kalıcı ateşkes çağrısı yaptı. Leiden’da toplanan bir grup da, Filistin'e destek ve Gazzelilerin zorla yerlerinden edilmesine tepki göstermek için Den Haag’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) kadar yürüdü.

"Ceasefire now" 
Amsterdam Dam Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemde kalabalığa hitap eden konuşmacılar, Gazze'ye yönelik saldırılara rağmen Hollanda hükümetinin ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösterdi.

Konuşmaları keserek sık sık "derhal ateşkes" sloganları atan grup, daha sonra ellerine aldıkları ışıklarla Kraliyet Sarayı önünde İngilizce "derhal ateşkes" anlamına gelen "ceasefire now" koreografisi oluşturdu.

amsterdam filistin 02

Oxfam Novib İletişim Direktörü Stefan Verwer, AA muhabirine, ateşkes çağrısı yapmak için toplandıklarını belirterek, "Kalıcı ateşkes istiyoruz. Şu anda Gazze'deki insanlar için en iyisi bombalamaların durması ve ateşkesin sağlanması. On binlerce insan öldü ve sayı artmaya devam ediyor." açıklamasında bulundu.

Küresel düzeyde "derhal ateşkes" kampanyası başlattıklarını aktaran Verwer, "Uluslararası alanda ateşkes çağrılarının arttığını görüyoruz. BM Genel Kurulu'ndaki oylamada, ateşkes çağrısı yapıldı fakat benim hükümetim Hollanda'da dahil olmak üzere bazı Batılı hükümetler 'çekimser' oy kullandı ya da İsrail'e durması için ateşkes çağrısı yapmadı." diye konuştu.

amsterdam filistin 01

Verwer, insani yardım konularında, Hollanda hükümetiyle uzun süredir uyumlu çalıştıklarını fakat Gazze olayında bu durumun böyle olmadığını dile getirdi.

Leiden’den Den Haag’a 21 kilometre yol yürüdüler
Leiden tren istasyonunda toplanan yüzlerce kişi, Filistin'e destek ve Gazzelilerin zorla yerlerinden edilmesine tepki göstermek için Den Haag’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) yürüdü.

Göstericiler, "Nakba Yürüyüşü" adını verdikleri etkinlik boyunca sık sık İngilizce ve Arapça "Özgür Filistin", "Nehirden Denize Özgür Filistin" ve "Şimdi Ateşkes" sloganları attı.

Hollandalılar Filistin'e destek için Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yürüdü

Göstericiler ellerinde "Özgür Filistin", "Gazze yaşayacak, başka yere bakmayacağız", "Soykırımı durdurun", "Bombalamayı durdurun, İsrail’e yardımı durdurun" yazılı dövizler ve Filistin bayrakları taşıdı.

Hollanda Parlamentosu'nun da önünden geçerek 21 kilometrelik yolu yürüyen göstericiler, adalet ve insan haklarının korunması çağrısıyla UCM binası önünde yürüyüşü tamamladı.

Yerel saatle 09.30'da başlayan yürüyüş, saat 18.00'de UCM binasına ulaşılmasıyla sona erdi.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Kaynak: aa