Hollanda’da çevrimiçi mağaza kategorisinde en fazla ürün tedariki yapan şirketlerden biri olan Wehkamp, bugün itibariyle yeni bir uygulamaya başladı. İade edilen her ürün başına müşteriden 0,50 sent para alınacak.

Şirket sözcüsü konu ile ilgili basına yaptığı açıklamada günde ortalama 50 bin ürünün iade edildiğini belirterek, “Wehkamp, sembolik miktarla müşterilerinin dikkatini, mal akışının yarattığı etkiye çekmek istiyor.” ifadesini kullandı. 

İade edilen ürün için istenen 0,50 sentlik ücretin daha sonra artıp artmayacağı henüz bilinmiyor. Wehkamp iade edilen ürün başına kesilecek ücretin satışları düşürmeyeceğini belirtiyor ancak bu uygulama ile geri iade alışkanlığı ile yapılan alışverişlerin bir nebze olsun azalacağını umuyor.

Mağazalar için ek masraf
Birçok web mağazası için bir paketi iade almak, ciddi bir masraf yaratmakta. Şirketler bu masrafı üstleniyor ayrıca geri gelen ürünü ambalajından çıkartıp, kontrol etmeleri ve idari olarak işleme koymaları ve yeniden satışa çıkartması gerekiyor. Thuiswinkel.org'a göre bu işlemler, gönderi başına şirkete yaklaşık 12,50 euroya mal oluyor. 

Çevrimiçi alışveriş yapan birçok kişi, örneğin doğru bedene sahip olduklarından emin olmadıklarında, aynı üründen farklı beden numaralarına ait birden çok ürün siparişi yapıyor. Müşterinin bedenine uymayan ürünler, daha sonra bir çok mağazada ücretsiz olarak geri iade ediliyor.

Wehkamp Hollanda’da iade edilen ürün başına para kesen ilk şirket değil. Şuanda H&M mağazasına ürün iade eden müşteriler  0,99 sent, Zara’ya 1,95 euro ve Sting ile Bever mağazalarına da 3,95 euro ücret ödemek zorunda.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.