Hollanda vatandaşı 54 yaşındaki Diana Hendrika Petronella, eşi ile ziyarete gittiği Amasya’nın Merzifon ilçesinde İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslüman oldu. 31 yıl önce Türk vatandaşı Muhsin Köse ile evlenen Petronella, 4 çocuk annesi.

İlçe Müftüsü Abdulhamid Pehlivan'ın katıldığı ihtida töreninde “Dilek” ismini alan Petronella Müslüman oldu. Pehlivan, Petronella'ya İslam dini ve Müslümanlığın gereklilikleri hakkında bilgiler verdiklerini söyledi.

İlçe Müftüsü açıklamasında Müslümanlığın büyük bir nimet olduğunu vurgularken “Dilek kardeşimizin Müslüman olması bizleri mutlu etti. İnsanlar İslam'a yönelmeye başladı. Peygamberimiz, Hz. Ali'ye 'Ya Ali kırmızı develerin, dünya kadar altınların olmasındansa bir insanı hidayete erdirmek kadar güzel bir şey yoktur' diyor. Bir insanın hidayetine vesile olduk. Rabb'im böyle programları daim eylesin.” dedi.

Petronella ise İslam dinini araştırarak seçtiğini, kendi isteğiyle İslamiyet'e geçmek istediğini ve Kelime-i Şehadet getirdikten sonra çok heyecanlı ve mutlu olduğunu dile getirdi.

Tören sonunda Petronella'ya ihtida belgesi ile Kur'an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan kitaplar hediye edildi.

Petronella 01petronella 02

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.