Sosyal medya platformu X üzerinden depremle ilgili paylaşımlar yapan ve Maraş depreminden sonra medyada “kahin” olarak adlandırılan Hollandalı sismolog ve gök bilimci Frank Hoogerbeets, 18 Nisan'da Tokat depremi yaşanmadan önce bölgede bir deprem olacağı uyarısında bulunmuştu.
Deprem tahminlerini SSGEOS adlı platformda paylaşan Hoogerbeets, Tokat ve İzmir depremini de bildi.

Hoogerbeets X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, 18 Nisan saat 1:39'da Tokat ve Muğla çevresini işaretleyerek, "Bugün Batı ve Orta Türkiye'de orta şiddette sarsıntı var. Önümüzdeki birkaç gün içinde daha güçlü sarsıntılar yaşanabilir" açıklamasını yapmıştı.

Uyarıların üzerinden 24 saat geçmeden Türkiye saati ile 18.10 sularında Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaklaşık 20 saniye süren deprem Kayseri'den ve birçok çevre ilden de hissedildi.

Bugün ise Hoogerbeets'in uyarısında olduğu gibi İzmir'de Seferihisar'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Türkiye'yle ilgili deprem tahminde bulunduğu paylaşımlarla sık sık gündeme gelen Frank Hoogerbeets, Şubat ayında meydana gelen Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremleri de birkaç gün öncesinden bildirmişti.

Rutte, NATO adaylığına destek için Erdoğan ile görüşmeye gidiyor Rutte, NATO adaylığına destek için Erdoğan ile görüşmeye gidiyor

Frank Hoogerbeets kimdir?
Frank Hoogerbeets, depremler ve volkanik faaliyetler hakkında bilgi sağlayan SSGEOS web sitesini yöneten Hollandalı bir araştırmacı ve kendi kendini yetiştirmiş bir sismolog. Sismik aktivite ile göksel hizalanmalar, özellikle de gezegenlerin Güneş ve Ay ile hizalanması arasındaki bağlantıları hakkındaki teorileriyle tanınmakta.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.