Flaman Parlamentosu, Beveren, Kruibeke ve Zwijndrecht dahil olmak üzere toplam 13 belediyenin 2025 yılından itibaren birleştirilmesini onayladı. Bu karar, bölgenin yeniden yapılandırılmasını ve belediyelerin toplamda 270 milyon euro borç yardımı almalarını sağlıyor.

2025 başında, 28 Flaman belediyesi 13 yeni birleşmiş belediye olarak yeniden düzenlenecek. 
Bu birleşmeler arasında en çok dikkat çeken ve tartışılan Beveren, Kruibeke ve Zwijndrecht belediyelerinin birleşmesi oldu. N-VA, CD&V ve Open VLD partileri, bu birleşmeleri desteklerken, muhalefet partileri Groen, Vooruit, Vlaams Belang ve PVDA her birleşmeye farklı tepkiler gösterdi. 

Vlaams Belang, sadece referandum yapılan birleşmeleri destekleme kararı aldı. Özellikle Beveren, Kruibeke ve Zwijndrecht belediyelerinin birleşmesi büyük tartışmalara sebep oldu. 

Yeni belediye ismi konusunda da anlaşmazlıklar yaşandı; başlangıçta düşünülen "Beveren Waas" ismi yeterince kapsayıcı bulunmadığı için reddedildi ve geçici olarak "Beveren-Kruibeke-Zwijndrecht" adı kullanılmaya başlandı. 

Bu birleşmeler, sadece Beveren, Kruibeke ve Zwijndrecht'i değil, aynı zamanda Wingene, Ruiselede ve Antwerp gibi diğer bölgeleri de etkiliyor. Wingene ve Ruiselede birleşmesi ve Borsbeek ile Antwerp arasındaki birleşme de parlamentoda tartışmalara neden oldu, bu süreçlerde yerel halkın ve politikacıların desteğinin eksikliği eleştirildi.

Haber: Halil Uygun 
©Sonhaber.eu 

Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.