Tatil sezonu yaklaşıyor. Avrupa’da yaşayan bazı vatandaşlarımız havayolu ile bazıları ise karayolu ile Türkiye’ye gitmeye hazırlanıyor. Fakat tatil dönüşü yanınızda getirdiğiniz ürünlere çok dikkat etmeniz gerekiyor. 

Bir teneke peynire 2300 euro ceza!
Pandemi öncesinde de geçerli olan kurala göre bulaşıcı hastalık riski sebebiyle hayvansal ürünlerin Avrupa’ya sokulması yasak. Yasaklı ürün tespitinde, ürüne el konuluyor ayrıca yüklü miktarda para cezası kesiliyor. Buna rağmen bu kurala uymayanlara yüklü miktarda para cezası kesiliyor. 

Buna örnek olarak kurala uymayan bir vatandaşımızın geçtiğimiz yıllarda Hırvatistan gümrüğünde 27 kilo peynirle yakalandığı için 2300 euro para cezası ödemek zorunda kaldığını verebiliriz.

Kurala uymamakta ısrar edenler şaşkınlık yaratıyor
Turizmavrupa sitesinde yer alan bir haberde bu konuya dikkat çekilerek, bazı vatandaşlarımızın bu kadar uyarıya rağmen hala bu tür yasaklı ürünler getirmeye devam ettiğine vurgu yapıldı. 

Türkiye’den hangi ürünleri getirmek yasak?
Vatandaşlarımızın yanında sıklıkla getirdiği ancak Avrupa’ya sokulması yasak olan ürünlerin başında et, süt, bal ve peynir geliyor. 

Bu tür hayvansal ürünleri getirenler yakalandıklarında hem paralarından olacaklarını, hem de sınır kapılarında veya havalimanlarında gereksiz yere zaman kaybetmek zorunda kalacaklarını şimdiden bilmeleri gerekiyor.

Miktarı da önemli
Dikkat edilmesi gereken bir başka konu da getirdiğiniz ürünün miktarı. Örneğin yanınızda Avrupa’ya sokulması yasak olmayan bir ürün getirdiniz ancak bunun miktarı çok yüksek. 

Bu durumda da ceza ödemek zorunda kalabilirsiniz. Yetkililer, sadece kişinin normal şekilde tüketebileceği miktarlara izin verildiğine dikkat çekiyor. Örneğin bir kişi 3 kilo bulgur yerine yanında 15 kilo bulgur getirirse, bu sorun yaratıyor ve cezaya tabi olmanız kaçınılmaz bir hale giriyor.

Kaynak: Turizmavrupa

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın