Hollanda'da doktorların 'fişini çekeceğiz' diyerek, ölüme terk etmek istediği ailesinin ısrarı ve Türk yetkililerin çabası ile Türkiye’ye nakledilen AKUT lösemi hastası 25 yaşındaki Dilara Şahin’den Dilara ayağa kalktı ve artık yürüyebiliyor.

SonHaber olarak kendisine ulaştığımız Dilara’nın babası Oğuz Şahin, kızının son durumunu anlattı.

Baba Oğuz Şahin, "Kızımızın tedavisi devam ediyor. Hastalığı ciddi ve riskli ama şükürler olsun ki geldiğimiz nokta umut verici. Hollanda'da kızımızdan vazgeçilmişti. Kızımızı Türkiye'de yeniden ayağa kaldırdılar.” dedi.

Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve tüm sağlık çalışanlarına verdikleri inanılmaz çaba nedeniyle teşekkür eden Oğuz Şahin, “Dilara Hollanda’dan Türkiye’ye nakil edildiğinde çok kötüydü. Onu bir çocuk gibi ayağa kaldırdılar." ifadelerini kullandı.

Baba Oğuz Şahin  “O gencecik pırıl pırıl hemşirelerimizin ellerinden öpüyorum. Kızıma yeni doğmuş bir bebek gibi baktılar, ilgilendiler. Şu an kızımız ayağa kalktı. Odasının içinde gezinebiliyor. Kendisiyle konuşabiliyoruz.” dedi.

Doktorların uygun olan anı beklediklerini ve büyük ihtimalle bu hafta Lösemi tedavisine başlanacağının tahmin edildiğini belirten Oğuz Şahin, “Buraya gelmeden önce kızımızı sadece yatakta uyurken görüyorduk. Şimdi kızımızla konuşabiliyor, sohbet edebiliyoruz. “ifadelerini kullandı.

"Destek olan herkese teşekkür ederim"

hastane

Oğuz Şahin şuana kadar gerek Hollandalı gerekse Türk, yüzlerce kişiden destek mesajları aldığını belirtirken, “bize şimdiye kadar mesajları, telefonları ile destek olan herkesten Allah razı olsun. Onlara çok teşekkür ederim.” dedi.

Dilara Şahin’in hastalığı

dilara

Geçtiğimiz yıl Aralık ayının 19’unda baş ağrısı ve halsizlik şikayeti ile hastaneye kaldırılan Diş hekimi asistanlığı öğrencisi Dilara, 3-4 gün hastanede kaldıktan sonra hiçbir bulguya rastlanamadığı için taburcu edilerek evine gönderildi. Ancak genç kızın rahatsızlıkları geçmedi. 

Hastaneden çıktığı gün tekrar rahatsızlanan Dilara, bir kez daha hastaneye yatırıldı. Bu yatışında 9 gün araştırma yapıldı ve sonucunda Akut Lösemi teşhisi konuldu. 

Hastane yetkilileri 4 günlük kemoterapi tedavisinden sonra aileye genç kızın ciğerlerinde aşırı su toplanması olduğunu iletti.

Yılbaşı döneminde nefes alabilmesi için makineye bağlanan Dilara, aynı zamanda oluşabilecek başka komplikasyonlardan korunması için uyutuldu. Ancak hastane heyeti gelinen son aşamada artık yapılabilecek bir şey olmadığını belirterek, tedaviyi sonlandırma kararı aldı. 

Bunun üzerine baba Şahin ailesi tedavinin kesilmesini önlemek için elinden gelen her şeyi yaptı.  Dilara Şahin 31 Ocak günü Cumhur Başkanının talimatıyla Türkiye’ye nakledildi.

Siyami Ersek Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altına alınan Dilara yaklaşık 1,5 ay süren tedavinin ardından yoğun bakımdan çıkarılarak Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Halen bu hastanede tedavisi devam etmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın