Hollandalı bir kurtarma köpeği ekibi Pazartesi akşamı Hatay'ın Türkiye bölgesinde enkaz altında 13 yaşında bir kız çocuğu buldu. Kurtarma Köpekleri RHWW sözcüsü, bölgede köpeklerin verdiği ipucu üzerine hareket edildiğini ve kızın enkaz altından çıkarıldığını kaydetti.

RHWW, AFAD ile koordineli çalışıyor
RHWW 01

Hatay’da AFAD ekipleri ile koordineli olarak hareket eden ekip, depremin 184’üncü saatinde 13 yaşında bir kızın enkaz altından canlı olarak kurtarılmasını sağladı. 

RHWW sözcüsü basına yaptığı açıklamada köpeklerle birlikte enkaz bölgesinde arama yaptıklarını ve köpeklerin canlı insan kokusuna reaksiyon vermesi üzerine bölgede kurtarma çalışmasına başladıklarını dile getirdi.

Ekibin Türkiye'ye vardıktan sonra üçüncü günde gelen bu güzel haber kurumun sosyal medya hesabından da son dakika bilgisi olarak paylaşıldı

30 görevli, 18 köpek
reddingshonden RHWW

Toplam 30 görevli ve 18 köpekten oluşan RHWW ekibi, 11 şubat tarihinde Türkiye’ye gitti. Grupta RHWW yetkili ve köpeklerinin yanı sıra Flaman Kurtarma Köpek Ekibi (VRH), Oger SARdogs, Kuzey Hollanda Kurtarma Köpekleri Ekibi (RHT-NH), RHGD Kurtarma Köpekleri ve Veteriner Kurtarma Köpekleri Ekibi (VRT) yetkilileri ve köpekleri bulunmakta. Ekibe 2 tercüman refakat etmekte.

Ekibin kaldığı bölge
Ekip gece, gündüz altı saatlik vardiyalar halinde çalışıyor ve çadırlarını şehirde stadyuma yakın bir bölgede kurdu.

RHWW 04

RHWW 03

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.