Bir şehrin yerleşim planı, konut tiplerindeki çeşitlilik ve mahalleler arasındaki bağlantılar temelinde verilen uluslararası bir ödül olan 'Avrupa'da Yılın Şehri' ödülünü Hollanda’dan Amersfoort kazandı.

Londra'daki Şehircilik Akademisi tarafından yapılan açıklamada, “yaşam kalitesi, ilerici şehir planlaması, yenilikçiliği, karakterini ve mirasını koruması” nedeniyle jürinin Amersfoort'u yılın şehri olarak seçtiğine vurgu yapıldı.

Akademi, kentsel ve bölgesel kalkınma alanında dünyanın dört bir yanından gelen bilim insanları, politikacılar ve konu uzmanlarından oluşuyor.

'İnsanlar her zaman merkezde olmuştur'
Eylül’de Akademi'den bir heyet Amersfoort'u ziyaret etti. Heyet şehrin kentsel planlama özelliklerinin yanı sıra sürdürülebilirlik ve kentin nasıl yönetildiği konularında da değerlendirmelerde bulundu.

Jüriye göre, Amersfoort'un bu ödüle layık görülmesinin nedeni, kentin, diğer şeylerin yanı sıra, araç kullanımını sınırlandırarak ve çok çeşitli uygun fiyatlı ve yüksek kaliteli konutlar sunarak, kent sakinlerinin refahına odaklanması.

Belediye Başkanı Lucas Bolsius ödülden duyduğu memnuniyeti ifade ederken “Amersfoort 50 yıl içinde muazzam büyüdü ve modernleşti; ancak tarihi ve şehir sakinleri her zaman merkezde kalmaya devam etti” dedi.

Amersfoort, 2015 yılında Rotterdam'ın ardından bu unvanı kazanan ikinci Hollanda şehri oldu. Daha önceki yıllarda yılın şehri seçilen kentler arasında Berlin, Antwerp, Edinburgh ve Lizbon da yer almıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş