Hollanda’daki Türk vatandaşları, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turu için oy kullanmak için başkent Amsterdam ile Den Haag ve Deventer kentlerinde yerel saat ile 08.00'den itibaren açılan sandıklara gelmeye başladı. Eindhoven’da sandıklar saat 09:00 itibariyle açıldı

Seçmenler Amsterdam, Den Haag ve Deventer’da 24 mayıs’a kadar 08.00-22.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Eindhoven kentinde ise 20-21 Mayıs'ta 09.00-21.00 saatlerinde oy kullanabilecek.

Türkiye’nin Rotterdam Başkonsolosu Sevgi Kısacık basına yaptığı açıklamada, seçmenlerin daha geniş bir şekilde oy kullanabilmelerini sağlamak amacıyla sandık sayılarının artırıldığını ve sandıkların açık kalma sürelerinin uzatıldığını belirtti.

“Vatandaşlarımızı demokratik haklarını kullanmaları için ikinci turda da sandıklara bekliyoruz.” diyen Kısacık,  hazırlıkların çok ciddi bir şekilde yürütüldüğünü, vatandaşların güvenli ve huzur içinde oy kullanmaları için bütün hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı ve 28. dönem milletvekili seçiminin ilk turunda Hollanda’da kayıtlı 286 bin 753 seçmenden 146 bin 179’u oy kullanmıştı.

Hollanda'da kurulan seçim merkezleri ve tarihleri ile ilgili bilgi için bu linki ziyaret edebilirsiniz.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.