Kadınlar Gençlik Teşkilatı olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, hem toplumda hayvanlarla ilgili farkındalığı artırmak hem de örnek olmak için bir etkinlik düzenledi. Hollandaca Türkçe afişler bastırarak dağıtan gençler, aynı zamanda barınakları ve kurumları ziyaret etti, vatandaşlarla sohbet ederek günün önemini anlattı. 

İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, "Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında hayvanlara karşı olan sorumluluğumuz konusuna dikkatleri çekerek dört şubesi ile birlikte sokaklara çıktı.  

Kuzey Hollanda'nın Amsterdam, Haarlem, Zaandam, Amersfoort ve Utrecht şehirlerinde bir araya gelen gençler, hayvanlar konusunda toplumda farkındalık oluşturmak ve hassasiyeti oluşturmak için camilerin bulunduğu sokaklarda, hayvanlar için mama ve su kapları yerleştirdi. Gençler ayrıca farklı hayvan barınaklarını ve kurumları ziyaret edip bağışta bulundu. 

Etkinliğin gerçekleştirdiği sokaklardan geçen vatandaşlar, gençlerin bu çabasını beğeni ve övgüyle karşıladı.  Gençler, aksiyonun amacını merak eden bazı mahalle sakinlerinin sorularını cevaplayarak günün önemini ve gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgiler verdi. 

Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde gençler, bu eylemin bir günlük bir etkinlik değil, her gün için bir farkındalık başlangıcı olması gerektiği mesajını verdi.  

Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı çalışmayı hayvanlara karşı olan sorumluluğumuz hakkındaki hadis-i şerifi Hollandacaya çevirerek afiş hazırladı. Afişlerle birlikte çekilen resimler de sosyal medyada yayınlandı. 

67246C62-9128-4EA3-9FA1-F7A16E1B8640

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş