Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırı Hollanda’da bulunan sivil toplum kuruluşlarının tepkisi çekti. Hollanda - Avrupa Gençlik Derneği üyeleri Salı akşamı Den Haag’daki İsrail büyükelçiliği önünde toplandı. Milli Görüş Hollanda ise basın bildirisi yayınlayarak hain saldırıyı kınadı.

“Bu saldırılar kabul edilemez”
Hollanda - Avrupa Gençlik Derneği (AGD), Salı akşamı Den Haag’daki İsrail Büyükelçiliği binası önünde bir araya gelerek saldırıyı kınadı. Yüzlerce kişinin katıldığı gösteride hayatını kaybedenler için dualar okundu

AGD tarafından yapılan basın açıklamasında, protesto eyleminin İsrail'in saldırısına karşı birlik ve dayanışma içinde olunması gerektiği mesajını verdiği hatırlatıldı.

Basın bildirisinde İsrail'in sivil halka yönelik saldırılarının kabul edilemez olduğu vurgulandı uluslararası toplumun bu tür olaylara karşı daha etkili bir şekilde müdahale etme çağrısında bulunuldu.

Avrupa Gençlik Derneği, bu tür saldırıları kınamaya ve uluslararası toplumu harekete geçirmeye devam edeceğini belirtti.

Bu saldırı birçok sivil kayba yol açtı
Hollanda'nın tanınmış İslami topluluklarından Milli Görüş yayınladığı basın bildirisinde, bu saldırının sivil altyapıya, özellikle de medikal tesislere yönelik olmasını, uluslararası hukuka ve insani prensiplere aykırı bir hareket olarak nitelendirdi.

Yapılan açıklamada, saldırının, özellikle kadınlar ve çocuklar olmak üzere kabul edilemez sivil kayıplara yol açtığına dikkat çekilirken, uluslararası topluluğa bu tür insanlık dışı saldırılara karşı müdahalede bulunma ve uygun tedbirleri alma çağrısında bulunuldu.

Milli Görüş Hollanda, adil ve insan onuruna uygun ilkeler için sürekli olarak mücadele etmeye devam edeceğini vurguladı ve saldırıda hayatını kaybedenlere ve ailelerine taziyelerini iletti. Organizasyon, bölgede adil ve barışçıl bir çözüm için çaba sarf etmeye devam edeceğini belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş