İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Güney Hollanda Gençlik Teşkilatınca organize edilen ‘cemaatle sabah namazı’ etkinliği, ülkenin farklı kentlerinden gelen yüzlerce gencin katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte Filistin için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu. Namaz öncesi ve sonrası gençlere zemzem, hurma ve simit ikram edildi.

Schiedam 02

IGMG Genel Merkez Gençlik Başkanı Furkan Kahraman, namazın ardından yaptığı konuşmada, "Mübarek bir mekanda Rabb'imiz bizleri topladı. Cenabıhak, bu toplanışımızı bir cennet toplanışı eylesin. Bizleri bugün burada nasıl topladıysa cennetinde de bir araya getirsin." ifadelerini kullandı ve Avrupa’da yaşayan gençlerin imanla yetişmeleri, Kur’an-ı Kerim’i, Hazreti Muhammed’i ve sünnetini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

"Doğruluğun ve adaletin hakim olması için daha çok çalışılması gerekir"

Schiedam 01

Kahraman “"Cenabıhak, Gazze’deki kardeşlerimizin çekmiş olduğu sıkıntıların bir an evvel bitmesini hepimize nasip eylesin. “ sözleriyle İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırıma da dikkat çekti ve “Oradaki bütün kardeşlerimize sabırlar ihsan eylesin, bizleri de bu acizlikten kurtarsın. Onlar, tüm insanlığa ders verdiler. Allah onların şehadetlerini kabul etsin." dedi.

Doğruluğun ve adaletin hakim olması için daha çok çalışılması gerektiğini belirten Kahraman, “Üzerimize düşen vazife budur. Allah bizleri muvaffak ve bu kardeşlerimizin yardımına koşmayı hepimize nasip eylesin." diye konuştu.

Schiedam 03

©Sonhaber.eu

Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı Hollanda’da Kral Günü’nde 15 kentte Kur’an-ı Kerim dağıtıldı

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.