Son yıllarda sağlık masraflarında ciddi artış yaşanıyor. Vatandaşlar temel sağlık sigortasının yanı sıra ek sigorta yaptırmaktan kaçınıyor. Ancak yapılan bir araştırma çıkabilecek ek masraflar nedeniyle ev doktoru, dişçi veya hastaneye gitmekten kaçınan vatandaşların sayısının da arttığını gösterdi.

Araştırma şirketi Nivel tarafından yapılan bir ankete göre, giderek daha fazla sayıda insan maliyetleri çok yüksek bulduğu için aile hekimine, diş hekimine veya hastaneye gitmiyor ya da reçete edilen ilaçları almıyor.

Ankete göre, yüzde 11'lik bir kesim maliyet nedeniyle sağlık hizmetlerinden vazgeçiyor. Bu oran 2016'dan bu yana görülen en yüksek oran. 2020 yılında mali nedenlerle sağlık hizmetinden kaçınanların oranı yüzde 7, 2022 ve 2023 yıllarında ise yüzde 8 oranındaydı.

Çıkan ek masraf nedeniyle reçete edilen ilaçları kullanmak istemeyenlerin oranı 2016 ile 2020 yılları arasında düşse de son araştırmaya göre 2020 – 2023 yılları arasında yeniden arttı.

Randevu için iki ay bekleyenlerin oranı yüzde 13
Aynı ankette sağlık hizmetlerinde randevu sürelerinin ne kadar uzadığı da gözler önüne serildi. Son iki yıl içinde bir tıp uzmanını ziyaret etmek için randevu alan kişilerin yüzde 46’sı yaklaşık 4 hafta sonraya randevu alabildiğini belirtirken, her 10 katılımcıdan 3’ü (yüzde 32) bir ila iki ay sonraya randevu alabildiğini belirtti. Katılımcıların yüzde 13’ü ise randevularını 2 ay veya daha uzun bir zaman sonraya alabildiğini belirtti. Bu oran 2016'da yüzde 9'du.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da sahte polis vakalarındaki ciddi artış! Hollanda’da sahte polis vakalarındaki ciddi artış!

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş