Bugün itibariyle ülkenin orta bölgesinde bulunan okullar yaz tatiline giriyor. Hafta sonu boyunca Schiphol Havalimanında yaz tatili yoğunluğu yaşanacak. Günde ortalama 77 binin üzerinde yolcunun havalimanını kullanması bekleniyor. 

Schiphol, yolcuları uçuşlarına çıkmadan önce check-in saatlerini kontrol etmeye ve güvenlik kontrolündeki beklenen yoğunluğa karşı hazırlıklı olmaya çağırdı. Tatilcilerin online check-in yapmaları tavsiye edildi.

Rotterdam The Hague Airport, Eindhoven Airport, Maastricht Aachen Airport ve Groningen Airport Eelde yaz yoğunluğuna hazır olduklarını, herhangi bir problem beklenmediğini belirtti. Ayrıca, tatil yoğunluğunu yönetmek için yeterli personel ayarlandığı açıklandı.

ANWB yoğun trafik için uyarıda bulundu
Kara Yolları ve Turizm Örgütü (ANWB) de özellikle aracı ile tatile gidecek vatandaşlar nedeniyle kara yollarında yoğunluk yaşanacağı uyarısında bulundu. 

Cuma günü öğlenden sonra trafiğin yoğunlaşacağı belirtilen açıklamada, en fazla gecikmenin, Rotterdam'ın güneyindeki yollar, Noord-Brabant ve Veluwe'ye giden yollar ile Utrecht'ten güneye giden A2/A27 otoyolu üzerinde yaşanacağı uyarısında bulunuldu.

Zeeland ve Belçika’ya doğru giden tatilciler A29'daki Haringvliet Köprüsü'nün kapatılması nedeniyle N57 ve A16 otoyollarında oluşacak yoğunluktan etkilenebilir. Friesland'a gidenler, A7'deki Afsluitdijk üzerinde yapılan kanal çalışmaları nedeniyle ciddi aksamalar yaşayabilir.

Hafta sonu boyunca yurtdışında da çok sayıda tatilci yollarda olacak. Cumartesi günü, güneye giden Avrupa yollarında uzun trafik kuyrukları olması bekleniyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş