Rijkswaterstaat tarafından yapılan açıklamada bugün sabah saatlerinde yaşanan aşırı yağışın akşam saatlerinde de etkili olacağı ve trafiğe çıkacakların çok dikkatli seyretmesi gerektiği belirtildi.

Kurum sözcüsü Suzanne Maas, “bu öğleden sonra hava bulutlu ve çok yağışlı olacak. Trafik sıkışıklığı da artacaktır. Çünkü bu havalarda sürücüler daha sık frene basar ve aradaki mesafeyi korumaya çalışır. Bu da trafiği yavaşlatır ve sıkışıklığın artmasına neden olur” açıklamasını yaptı.

Rijkswaterstaat verilerine göre, bu sabah saat 08:00 civarında toplam uzunluğu yaklaşık 640 kilometreyi bulan 130'dan fazla trafik sıkışıklığı rapor edildi.

Bunun yanı sıra Meteoroloji enstitüsü KNMI yarın sabah saatleri için aşırı rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınladı. KNMI açıklamasında gece saatlerinde özellikle kuzeybatı kıyı bölgesinde rüzgar şiddetinin saatte 75 ila 90 kilometre arasında olacağının tahmin edildiği belirtildi.

KNMI açıklamasında akşam saatlerinde başlayan yağmurlu havanın doğu ve güneydoğuda gece yarısına kadar devam edeceği, gece yarısından sonra batıda yağmur beklenmediği belirtildi. Rüzgar şiddeti kıyı boyunca ve IJsselmeer'de orta ila oldukça güçlü şekilde olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.