Güney Hollanda, gelecek yıl eyalet meclisi tarafından belirlenen ve yol vergisi (Wegenbelasting) olarak da adlandırılan motorlu taşıt vergisinin en fazla artacağı eyalet olacak. Çarşamba gecesi yapılan Eyalet Meclisleri  (Provinciale Staten) toplantısında alınan karar uyarınca eyaletteki ek vergi yüzdesi 95,7'den 98,7'ye çıkartıldı.  

2023 yılında Güney Hollanda ve Groningen eyaletleri yüzde 95,7 ile en yüksek ek vergi yüzdelerine sahip eyaletler olmuştu.

Varılan karar uyarınca Güney Hollanda Eyaletinde, 2024 yılında motorlu taşıt vergisine yapılacak zamla birlikte elde edilecek gelir 11,8 milyon euro artarak neredeyse 390 milyon euroyu bulacak. 

Groningen'de yeni koalisyon, ek vergi yüzdelerini dört yıl süreyle sabitleme kararı aldı.

Güney Hollanda'da benzinli ve dizel otomobillerin yanı sıra motorlara uygulanan vergiler de artacak. Elektrikli araçlar gelecek yıl motorlu taşıtlar vergisinden muaf olmaya devam edecek.

Güney Hollanda Eyaletinde kayıtlı 1,6 milyondan fazla araba ve neredeyse 135 bin motor bulunuyor. 

On dört saatten uzun süren toplantıda gelecek yılın eyaletler bütçesi de onaylandı. Sadece PVV, JA21 ve FVD karşı oy kullandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.