Hollanda’da araba camlarını temizlemek için kullanılan bir cam suyu antifriz markasında daha aşırı miktarda metanol bulundu. Şirket 2 ve 5 litrelik bidonlar halinde satılan ürünlerini geri toplatıyor.

Power Oil tarafından yapılan açıklamada Power Winter antifrizlerinde normalin üzerinde zehirli metanol tespit edildiği, sağlık açısından zararlı olacak bu madde nedeniyle ürünlerin geri toplatıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasında geri toplatılacak ürünlerin 8717953205629 numaralı barkoduna sahip, 2 ve 5 litrelik bidonlar olduğu belirtildi.

Power Oil, bu ürünün aynı barkoda sahip iki versiyonu olduğuna dikkat çekerken, geri çağırma işleminin yalnızca mavi kapaklı bidonlar için geçerli olduğunu vurguladı. 

Açıklamada geri toplatılan ürünlerin; Eylül 2022'den 7 Mart 2023 tarihine kadar Overijssel, Gelderland, Friesland, Zuid Holland, Limburg, Groningen, Noord Holland ve Zeeland bölgelerindeki benzin istasyonlarında satışının yapıldığı belirtildi.

Şirket açıklamasında; ürünlerde kullanıcıların kör olma ve ölüm riski ile karşı karşıya kalabileceği derecede zehirli metanol bulunduğu ve ürünlerin kullanılmaması gerektiği çağrısı yapıldı.

poweroil

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.