Hollanda'nın bazı bölgelerinde yasak olmasına rağmen çok sayıda havai fişek kullanılması neticesinde çıkan olaylarda bazı işyerleri ve binalarda hasar oluşurken, Haarlem şehrinde havai fişekten yaralanan 1 kişi hayatını kaybetti ve bazı bölgelerde ise yaralananlar oldu.

Haarlem şehrinde bir genç, havai fişekten aldığı yaralar nedeniyle hayatını kaybetti. Kamu yayıncısı NOS, olayın yerel saatle 23.30'da meydana geldiğini ve erkek olduğu belirtilen gencin kısa süre içinde hayatını kaybettiğini bildirdi. 

Uden'de 17 yaşında bir gencin ağır yaralanması ve Haags Medisch Centrum'da tedavi altına alınması, Den Bosch'ta bir yangında 2 yaşındaki çocuğun ağır yaralanması da yaşanan üzücü gelişmeler arasında yer aldı.

Polis müdahalesi
Amsterdam polisinin X'ten yaptığı açıklamada, şehir genelinde yeni yıl kutlamalarında çıkan olaylarda acil durum çalışanlarına havai fişek atarak kamu düzenini bozan kişilerin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberde Lahey ve Delft şehirlerinde polise havai fişekle saldıranlara müdahale edildiği ifade edilirken, Boxtel şehrindeki bir işyerinin havai fişekler nedeniyle hasar gördüğü belirtildi.

Hollanda'da 12 belediye kamu güvenliğini ve sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle yılbaşı kutlamalarında havai fişeklerin kullanımını yasaklamıştı.

© AA

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.