Taşımacılık şirketleri, personel ve enerji maliyetlerinde yaşanan artışlar nedeniyle fiyatlarını önemli ölçüde artırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Şirketlerin uygulayacağı zam oranları, her yıl toplu taşıma ihalelerini düzenleyen devlet organizasyonu DOVA tarafından belirlenmektedir.

Organizasyon, her yıl taşımacılık firmalarının maliyetlerinde ne kadar artış yaşandığını belirler. Geçmişte bu artışlar oldukça düşükken, bu yıl enerji maliyetlerindeki ve ücretlerdeki artışlar nedeniyle harcamalar ciddi bir şekilde yükseldi. Örneğin, bu yılın başlarında, otobüs şoförleri de dahil olmak üzere birçok çalışanın maaşlarının yüzde 6 artırılmasına karar verildi.

DOVA, yılın başlarında yaptığı ön hesaplamada yüzde 11,3'lük bir maliyet artışı öngörmüştü. Ancak, organizasyon bu oranı aradan geçen sürede yüzde 11,7'ye revize etti. Taşımacılık şirketleri genellikle DOVA'nın belirlediği yüzdelik artışa uyduklarını belirtiyor.

Bu, kısa bir süre zarfında toplu taşımanın karşılaştığı ikinci büyük fiyat artışı. Yılın başlarında, toplu taşıma ücretlerinde zaten yüzde 7'lik bir artış yaşanmıştı.

Zam, Connexxion, Arriva ve Keolis gibi bölgesel taşımacılık şirketlerini ve dört büyük şehirdeki kentsel taşımayı etkileyecek; örneğin, Rotterdam'ın RET ve Lahey'in HTM'i. Ancak, NS'nin tren taşımacılığı bu artıştan etkilenmeyeceği bildirildi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Editör: Ömer Aşıran