Hollanda'da günlük vaka sayısının hızla artması, hastaneye yatış ve yoğun bakım ünitelerinin dolmaya başlaması ile harekete geçen hükümet, yeni ek tedbirleri açıkladı.

Saat 19.’da başlayan basın toplantısında  Başbakan Rutte geçtiğimiz dönemde yaşananları ve daha önce alınan kararları açıklarken, bu tedbirlerin yardım edeceğini umduklarını ancak gelişmelerin düşünüldüğü gibi olmadığını belirtti. 

En son olarak halka temel kurallara uyulmasını anlatmaya çalıştıklarını belirten Rutte, hükümeti de kastederek “daha iyi yapabilirdik” şeklinde konuştu.

Kafe, restoran, kültür sektörü ve spor sektöründeki girişimcilerin ve yine tedbirler nedeniyle etkilenecek olan şirketlerin yanında olacaklarını belirten Rutte, destek paketlerinin genişletileceğini ve bunun için işverenler ve sendikalarla görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Yeni ek tedbirler daha çok yeme/içme sektörü, kültür sektörü ve spor kulüplerini kapsadı. Uzmanların, “okulların kapanması çocukların gelişimini engelleyecek” tavsiyesini dikkate alan hükümet, okulların kapatılmamasına karar verdi. Okullarda virüsün yayılması, başka önlemlerle durdurulmaya çalışılacak.

Üç hafta boyunca birçok yer saat 17.00’de kapanacak

Başbakan Rutte tarafından bu akşam saatlerinde düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna aktarılan ve 28 Kasım’da başlayacak ek tedbirler şu şekilde sıralandı:

  • Kafe, restoran, barlar, zorunlu olmayan dükkanlar (giyim ve mobilya mağazaları gibi), kültür sektörü (tiyatro ve sinemalar), vatandaşların serbest dolaşımına olanak sağlayan kumarhaneler, müzeler, lunaparklar ve amatör spor kulüpleri ile kuaförler akşam saat 17.00 ile sabah saat 05.00 arasında kapalı olacak. 
  • Süpermarketler gibi insanların temel gıda malzemelerini sağlayan dükkanlar akşam 20.00’ye kadar açık kalabilecek.
  • Diş hekimleri gibi sağlık meslekleri normal çalışma saatlerine devam edecek. Bu nedenle akşamları açık olabilirler.
  • İlkokul ve ortaokullar açık olacak ancak altıncı gruptan itibaren tüm öğrenciler koridorlarda maske takacak 
  • Hotel, restoran, kafe, müze, fuar, sinema ve tiyatro gibi sabit koltuğun geçerli olduğu ve Korona Giriş Bileti mecburiyeti olan kapalı alanlarda da 1,5 metre mesafe ve maske zorunlu olacak. 
  • Evlere 4 kişiden fazla misafir kabul edilmeyecek. (Tavsiye: Ziyarete gittiğinizde veya ziyaretçi kabul ettiğinizde kendi kendinize test yapın)
  • 70 yaş ve üzeri vatandaşların çocuklarla/torunlarla temastan kaçınması tavsiye edildi.


Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU