Yaz tatilinin ardından çocuklar okula gitmeye başladı ancak, birçok sınıfta hala öğretmen açığı yaşanmakta. Okulların bulduğu alternatif çözümler de işe yaramayacak gibi gözüküyor. Genel Eğitim Sendikası (AOb), her 9 çocuktan 1’inin yeni öğretim yılına öğretmensiz başlayacağı uyarısını yaptı.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında kendini çokça hissettiren öğretmen açığı tatil sonrasında da devam ediyor. Birçok okul yaz tatilinde çözüm arayışında olsa da, öğretmen eksikliği sorunu tam anlamıyla çözülmüş değil. 

Hollanda’nın orta kesimlerinde geçtiğimiz hafta okullar açıldı. Bugün de Güney kesimlerdeki okullarda ders zili çaldı. Ülkenin kuzeyindeki çocuklar ise gelecek hafta okula dönüyor.

Birçok okul geçtiğimiz haftalarda, sınıfa yetkisiz birini atamak veya sınıfları birleştirmek gibi geçici çözümler buldu. Bazı okullar, öğretmen açığı nedeniyle dört günlük eğitim sistemine geçiş yaptı. Fakat bu yöntemler öğretmen eksiğini azaltmadı.

AOb yetkilisi Floor de Booys, bu yöntemlerin yeterli olmadığını, hükümetin gerçek bir çözüm bulabilmek için şimdi bir takım adımlar atması gerektiğini dile getirdi. De Booys, on binlerce iş pozisyonunun sürekli olarak doldurulamaması nedeniyle eğitimin kalitesinin hızla düştüğüne de dikkat çekti.

AOb'ye göre, öğretmen açığı sorununu gidermek için öğretmen maaşlarını artırmak ve çalışma yükünü hafifletmek gerekiyor. 

Geçici hükümette İlk ve Orta Eğitim Bakanı olarak görev alan Mariëlle Paul, bu durumun biran evvel çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirtirken, hükümetin düşüşünün, öğretmen eksikliğine karşı önlem almak için bir sebep olmaması gerektiğini dile getirdi. Bakan, birçok milletvekilinin kendisiyle aynı fikirde olmasını ve dolayısıyla görevden ayrılan kabinenin bu alanda politika oluşturmaya devam etmesine izin vermesini bekliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş