Savcılık; Hollanda'da 18 yaşındaki yeğeni Denise Çelik'i öldürmekten hüküm giyen 38 yaşındaki Cumali A.’nın Türkiye'de tutuklandığını açıkladı. A. 2004 yılında işlediği cinayetten bu yana firari durumundaydı.

Kendisi de Steenwijk'li olan Cumali A. 2004 yılında Enschede'de bir otelde yeğeniyle buluştu ve genç kızı boğarak öldürdü. 2007 yılında Almelo mahkemesinde bakılan ilk davada hakim, A.’nın beraatına karar verdi ancak dava temyiz mahkemesine intikal ettirildi. 

Arnhem Temyiz mahkemesi ise Cumali A.’ya adam öldürmek suçundan 10 yıl hapis cezası verdi. Bu kararın ardından Cumali A. için uluslararası arama çıkartıldı. 

Hollanda resmi makamları 2016 yılında, Türkiye'ye A.'nın yakalanması halinde cezasını orada çekebileceği bilgisini paylaştı. Geçtiğimiz hafta, A.'nın 13 Nisan 2022'de tutuklandığı ve o zamandan beri cezasını çekmekte olduğu ortaya çıktı.

Cumali A. 10 yıllık hapis cezasının yanı sıra, 2003 yılında işlediği başka bir suç nedeniyle de 6 ay daha hapiste kalmak zorunda. A. 2003 yılında bir evi soyduğu ve ev sahibine saldırdığı için 18 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.