Hollanda'nın yüzlerce noktasına ücretsiz güneş kremi istasyonları kuruluyor. Sıcaklıkların 30-35 dereceye çıkacağı bu hafta sonu, Beekse Bergen'deki Best Kept Secret festivali veya Breda'daki Stadspark Valkenberg'a gidenler bu istasyonlardan yararlanabilecek.

İklim şartlarının değişmesi ile birlikte Hollanda’da hava şartlarına karşı gerekli olan korunma yöntemleri de değişti. Özellikle yaz aylarında sıcaklıkların aşırı yükselmesi nedeniyle festivaller, okullar, spor kulüpleri ve belediyeler, herkesin güneşe karşı kendini iyi bir şekilde koruyabilmesini sağlamak için güneş kremi istasyonları kuruyor.

Venlo-Venray'deki VieCuri Hastanesi, KWF ve çeşitli belediyelerle işbirliği içinde şu anda Noord Limburg'daki 120 ilkokula güneş kremi sağlıyor.

Hastane yetkilisi Liset Spreuwenberg NOS haber’e yaptığı açıklamada güneş kremi istasyonu fikrinin geçen yıl başladığını belirtti. “Dermatoloğumuz Karen van Poppelen, korona döneminden kalan dezenfektan dispenser makinelerini güneş kremi dispenseri olarak kullanma fikriyle geldi. “dedi. 

Güneş kremi istasyonu fikrinin çevre şirketlerce de çok olumlu karşılandığını belirten Spreuwenberg, cilt kanserinin en sık görülen kanser türü olduğunu ve bu hastalığa yakalanmamak için güneş kremi kullanımının önemli olduğuna dikkat çekmek için böyle bir projeye başladıklarını ifade etti.

Hollanda ve Belçika’da güneş kremi istasyonları kuran Sundo ve Smeerkees şirketleri, şimdiden yüzlerce şirket ve belediyenin bu istasyonları parklara, spor okullarına, festival alanlarına ve daha birçok noktaya kurdurduğunu belirtiyor.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf:  VieCuri Hastanesi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.