Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) verilerine göre Hollanda nüfusunun neredeyse yüzde 15'i yurtdışında doğan kişilerden oluşmakta. Nüfusun, yaklaşık yüzde 12'sinin ise en az bir ebeveyni yurt dışı doğumlu. Verilere göre Hollanda’da yaşayan 430 bin Türkün neredeyse yarısı yurtdışında doğan kişilerden oluşmakta.

Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından açıklanan verilere göre, 1 Ocak 2022 itibariyle, 17,6 milyon nüfusa sahip Hollanda’da ikamet eden ve doğum yeri yurtdışı olan kişilerin sayısı 2,6 milyona ulaştı. 

Hollanda’da doğan 15 milyon kişinin 2 milyonu ise ikinci nesil göçmenlerden oluşmakta. Başka bir değişle en az bir ebeveyni yurtdışında doğan kişiler.

İkinci nesil göçmenlerin neredeyse yarıya yakının (1,1 milyon) bir ebeveyni yurtdışında, bir ebeveyni Hollanda’da doğmuş, 910 bin kişinin ise her iki ebeveyni de yurtdışı doğumlu. 

CBS verilerinde 17 milyon kişilik Hollanda nüfusunun geneline bakıldığında:  
13 milyon kişi Hollanda’da doğumlu ve her iki ebeveyni de Hollanda doğumlu, 
2 milyon 550 bin kişi yurtdışında doğdu, 
910 bin kişi Hollanda’da doğdu ve her iki ebeveyni de yurtdışı doğumlu,
1 milyon 118 bin kişi Hollanda’da doğdu ve en az bir ebeveyni yurtdışı doğumlu.

CBS’e göre yurtdışında doğan ve daha sonra Hollanda’ya gelen 2,6 milyon göçmenin 1,7 milyonu Avrupa ülkelerinden, geri kalanı ise Avrupa dışından gelenlerden oluşmakta.

205 bin Türk
Avrupa dışında doğup daha sonra Hollanda’ya gelen göçmenler arasında en büyük grubu 205 bin kişi ile Türkler oluşturmakta. İkinci sırada 178 bin ile Surinamlılar ve üçüncü sırada ise 173 bin ile Faslılar yer almakta. Diğer ülkeler ve Asya ülkelerinden gelen kişilerin sayısı ise 497 bin civarında.

İkinci nesil göçmenler
Hollanda’da doğan ve her iki ebeveyni de yurtdışında doğmuş olan ikinci nesil göçmenlerin büyük kısmının kökeni Avrupa dışındaki ülkelerden gelmekte. 

Hollanda’da doğan ve bir veya her iki ebeveyni birden yurtdışından gelen ikinci nesil Türklerin sayısı 225 bin 800 kişi. Bunlardan 60 bin 300’ünün bir ebeveyni, 165 bin 500’ünün ise her iki ebeveyni birden Hollanda dışında doğdu.

245 bin kişilik ikinci nesil Faslılar arasında ise bir ebeveyni yurtdışında doğanların sayısı 56 bin 600 kişi, her iki ebeveyni yurtdışında doğanların sayısı ise 189 bin 400 kişi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.