Hollanda’dan hayırsever vatandaşların desteğiyle temin edilen akülü ve tekerlekli sandalyeler, Sivas Belediyesi koordinesinde engelli bireylere teslim edildi.

Sivas Belediyesi öncülüğünde, Hollanda Amsterdam Nizam-ı Âlem Teşkilatı, Hollanda Sivaslılar Platformu ve Kros Medical katkılarıyla düzenlenen dağıtım törenine; Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Vakfı Adına Bünyami Coşkun, Amsterdam Nizamı Alem Süleymaniye Cami Derneği Başkanı Hikmet Karakış ve engelli bireyler ile aileleri katıldı.

Programda konuşan Başkan Uzun, şehri engelsiz bir şehir yapmak için çaba gösterdiklerini önümüzdeki günlerde de özellikle engelli vatandaşların çok rahat kullanacakları şekilde sokak ve kaldırımlarda düzenleme yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Dagıtım Programından goruntu

Engelli vatandaşların sosyal hayatlarını çok önemsediklerini belirten Başkan Uzun, etkinlikte emeği olan Hollanda’da yaşayan Sivaslı gurbetçilere teşekkürlerini iletti. Bundan sonraki süreçte de iş birliklerinin devam edeceğini belirtti.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Vakfı adına konuşan Bünyami Coşkun ise “Önümüzdeki süreçte bu organizasyonu devam ettirmek istiyoruz. Bu hayra vesile olan Hollanda’da yaşayan Sivaslı hemşehrilerimize ve burada bize destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı Hollanda’da veterinerler ölümcül kedi hastalığına karşı uyardı

Programda söz alan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil, “Ülkemizde çok sayıda engelli vatandaşımız var. Hepsine ulaşamasak da elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Dr. Adem Uzun ile bundan sonraki süreçte de iş birliği halinde olmayı istiyoruz. ‘Hayra vesile olan hayrı yapmış gibi olur’ hadisini kendimize şiar edinerek ve her insan bir engelli adayı bilinci ile 15 yıldır bu çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Bize destek olan herkese teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Başkan Uzun, günün anısına Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı Çitil’e plaket takdim etti.

Akülü ve tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelli vatandaşlar ise duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Arabalarını alan Vatandaşlarımız
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş