Geçici hükümet, gelecek yıl birçok ebeveyn için Çocuk Bakım Yardımını (Kinderopvangtoeslag) artırmayı planlıyor. Bu artış sayesinde özellikle 30 ila 160 bin euro arasında yıllık geliri olan aileler faydalanacak.

Plana göre çocuk bakım yardımı özellikle ailelerin ilk çocukları için artırılacak. Hükümet, bu artışla ebeveynlerin ilk çocuklarından sonra daha sık çalışmaya devam etmeyi ve daha küçük çocuklarını da bakımevine göndermeyi tercih etmelerini umuyor.

Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti Hollanda’da geçen yıl 139 kişi boğularak hayatını kaybetti

Hükümet bu plan için 429 milyon euro ayırdı. Ancak planın yürürlüğe girmesi için Temsilciler Meclisi ve Senato'nun onayının alınması gerekiyor. Önümüzdeki yıl yapılacak yardım miktarları Ekim ayında belirlenecek.

Yardımın belirlenmesinde, ebeveynlerin ödediği saatlik ücret de büyük bir rol oynuyor. Şimdilik 2025 için, ebeveynlerin yardım alabilecekleri maksimum ücret saatte 10,71 euro olarak belirlendi. Alınan yardımın üzerindeki farkı ebeveynlerin karşılaması gerekiyor. 2024 yılında gündüz bakımı için maksimum saat ücreti 10,25 euro olarak belirlenmişti.

Ancak birçok çocuk bakım kuruluşunun önümüzdeki yıl uygulayacağı tarife henüz bilinmiyor. Kuruluşların saatlik ücretinin yılsonunda açıklaması bekleniyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş