Salı günü, yüz binlerce abonesi olan yasadışı bir internet TV hizmeti için farklı adreslere baskın düzenlendi. Hollanda Kaçakçılık ve Mali Suçlarla Mücadele Bürosu (FIOD) ve Avrupa polis teşkilatı Europol tarafından yürütülen soruşturmada dört kişi gözaltına alındı.

FIOD açıklamasında, Den Helder'dan sunulan yasadışı internet TV (IP TV) hizmetinin daha çok telefon dükkanları aracılığı ayda 10 euroya satıldığını belirtti. Avrupa polis gücü Europol ise bu yasadışı hizmetin Avrupa çapında bir milyondan fazla kullanıcısı olduğunu kaydetti. 

Açıklamada, kullanıcıların bu yasadışı hizmet sayesinde aralarında Netflix, Disney+, ESPN, Videoland gibi kanalların da yer aldığı 10 binden fazla kanalı izleyebildiği aktarıldı. 

Polis, Salı günü kaçak IP TV hizmeti veren Den Helder'deki veri merkezinin yanı sıra, Den Helder, Almere, Hengelo'daki bazı işyerleri ve Amsterdam, Almere, Enschede, Den Haag ve Den Helder'deki bazı evlere baskın düzenledi. Baskınlarda özellikle kaçak IPTV üzerinden aklanmaya çalışılan nakit para arayışına girişildiği belirtildi.

Baskınlarda büyük miktarda nakit ele geçirildiği bilgisini paylaşan FIOD aynı zamanda bazı belgeler, banka hesapları, bilgisayar ekipmanları ve beş araca el konulduğunu aktardı.

Telif hakkı sahiplerini koruma amacı güden Brein adlı vakıf, ortaya çıkarılan yasadışı IP TV hizmeti için "FIOD ve Savcılık tarafından Hollanda'da dijital korsanlığa yönelik gerçekleştirilen en büyük cezai soruşturma" açıklamasında bulundu. Vakıf, kaçak IP TV hizmetinin sadece Hollanda'da onlarca milyon euro zarara yol açtığını belirtti.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: FIOD

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.