Hollanda Diyanet Vakfı bünyesinde Rotterdam’da gerçekleştirilen Gençlerle Sabah Namazı Projesi kapsamında yüzlerce genç, geçtiğimiz hafta sonunda bir araya gelerek toplu namaz kıldı.

Gençlerle birlikte sabah namazı projesinde farklı camilerin cemaatlerinden oluşan geçler 4 Aralık Pazar günü sabahın erken saatlerinde Rotterdam’daki Mevlana Camiinde buluştu. Gençlerin okuduğu Kur’ân-ı Kerîm ile başlayan programda HDV Başkanı Muhlis Koç ve Lahey Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Haluk Songur da birer konuşma yaptılar.

sabah namazı01

HDV Gençlik Güney Hollanda Bölgesi Başkanı Burak Doğan Sonhaber'e proje ilgili yaptığı açıklamada, yaklaşık 8 yüz gencin sabah namazında bir araya geldiğini kaydetti. 

sabah namazı04

Doğan; ilk kez Güney Hollanda Bölgesinin farklı şehirlerinden gelen gençlerle birlikte namaz kılındığını belirtti ve farklı camilerden gençlerin davet edildiğini ve güzel bir atmosfer yakalandığını belirtti.

sabah namazı02

Amaçlarının bu projenin ülkenin her bölgesinde yapılması olduğunu belirten Burak Doğan “Avrupa’da bu faaliyetlerin gençler tarafından sürdürülmesini istiyoruz. Ayrıca toplu olarak kılınan sabah namazlarının şubelerde de haftalık olarak devam etmesini ümit ediyoruz.” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.