Haziran ayının ilk günü bir parkta kaybolan ve yaklaşık 3 gün sonra cansız bedeni bulunan Gino van der Straeten’in ölümü ile tutuklu olan Donny M. suçunu itiraf etti.

1Limburg tarafından verilen haberde 22 yaşında olan Donny M.’nin polis sorgusu sırasında Gino’yu kaçırıp öldürdüğünü itiraf ettiği kaydedildi.

Bu haber üzerine savcılık sözcüsü, "şu anda" bu konuda yorum yapamayacağını açıkladı. Donny'nin avukatı Sjanneke de Crom da müvekkilinin itirafı ile ilgili soruları yanıtlamadı.

Donny M. şimdilik cinayet, adam kaçırma ve çocuk pornografisi bulundurmakla suçlanıyor. İlk kez 14 Eylül'de halka açık bir duruşma sırasında mahkemeye çıkacak.

DNA eşleşmesi sağlandı
Limburg’a göre zanlı ile Gino’nu eşyalarında bulunan DNA arasında eşleşme sağlandı. Haber sitesi, M.'nin DNA'sının çocuğun kaykayında bulunduğunu bildirdi. Gino’nun kaykayı aramalar esnasında ablasının evine yakın bir park alanında terk edilmiş olarak bulunmuştu. 

Donny M. daha önce yargılanmış!
Daha önce Donny M.’nin çocuk istismarından hüküm giydiği ortaya çıktı. Şuanda Geleen’de ikamet eden Donny M.’nin 2017 yılında Maastricht mahkemesinde görülen davasında, iki çocuğa tehdit ve saldırıdan ve en az birini taciz etmekten hüküm giydiği belirtildi. Mahkeme M.'nin üç yıl şartlı olarak bir çocuk gözaltı merkezine yerleştirmesine, ayrıca, Eindhoven'daki 23 yaşına kadar olan gençlere ruh sağlığı bakımı hizmeti veren bir kurumda yaklaşık beş ay klinik tedavi görmesine ve gözetim altında tutulmasına karar verdi.

Gino van der Straeten'ın cinayeti

gino-van-der-straeten (1)
Annesinin rahatsızlığı nedeniyle Kerkrade’de ikamet büyük ablasının yanında kalan Gino, 1 Haziran günü oynamak için evden çıktı ve bir daha geri dönemedi. Aynı gün kayıp ilanı verildi. 

2 Haziranda polis Amber Alert uyarısı yayınladı. Akşam saatlerinde Landgraaf’da bir spor merkezi yakınında Gino’nun kaykayı bulundu. 

Hem güvenlik ekipleri hem de gönüllüler tarafından arama çalışmaları yürütülürken, 3 Haziran günü  Gaziler Arama Ekibi üyeleri Kerkrade’deki park yakınlarında Gino’ya ait olduğu düşünülen eşyalar buldu.

4 Haziran günü ise Geleen’den acı haber geldi. Gino’nun cansız bedeni Geleen Landgraaf mahallesi Opbraakstraat’da bir evde bulundu. Aynı gün Donny M. gözaltına alındı.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın