Hollanda’da bir türlü dinmeyen vergi skandalında yeni bir bilgi daha paylaşıldı. Hollanda’da vergi dairesinde göçmen kökenli Hollandalıların yüz 96’sına haksızlık yapıldığının tespit edildiği açıkladı.

Hollanda maliye bakanlığına, vergi dairesindeki göçmen kökenli Hollandalılara yapılan muameleye dair, bugüne kadar bilinmeyen bir bilgi daha sızdı.

Alınan bilgiye göre, 2016 yılında çocuk bakım yardımı skandalında 3 bin euro ve daha fazla borcu olan göçmen ailelere dolandırıcı damgası vurulmuş ve ’kasıtlı borç yapan’(Opzet Grove Schuld) etiketi verilmiş.

Ailelerin böylelikle, itiraz etme hakkı, geri ödemek için taksitle yapılandırma gibi hakları ellerinden alındığı ortaya çıktı.

Araştırmada ortaya çıkan bir diğer bilgi de, ‘kasıtlı borç yapan’ (OGS) damgası yiyen ailelerin belediyeler nezdindeki borç yardımı kapsamına da alınmadıkları bildirildi. Bu sebeple bazı ailelerin evlerini satmak zorunda kaldıkları ve maddi zorluklar içine girdikleri bilgisi paylaşıldı.

Van Huffelen’in bu bilgiyi mecliste yapılan vergi skandalı soruşturmasının bitmesinden sonra paylaşması dikkat çekti.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU