Güvenlik Konseyi'nin dün akşamki toplantısı sonrasında bir açıklama yapan Konsey Başkanı ve Nijmegen Belediye Başkanı Bruls, korona önlemlerine uymanın herkesin sorumluluğunda olduğunu dile getirdi.

Geçerli korona kurallarının her zaman başlangıç noktası olarak kalması gerektiğini belirten Bruls, “Her şeyden önce, insanların kendilerinden sorumluluk talep ediyoruz. Başarısız olursa hükümet buna müdahale eder. Önce bilgilendirir, sonra uyarır ve son çare olarak kapatır. Elimizde ceza makbuzuyla deli gibi dolaşmayacağız.” ifadesini kullandı.

“Eylem, bir protesto ve temel bir hak”
Son günlerde bazı belediye başkanları, gevşemenin gerçekleşmemesi halinde protesto amaçlı hafta sonu işyerlerini açacak olan girişimciler ve esnafa anlayışla yaklaştıklarını ifade eden açıklamalarda bulundu. Bu anlayışı eyleme geçiren ilk belediye ise Valkenburg Belediyesi oldu.

Limburg bölgesi Valkenburg Belediye Başkanı Daan Prevoo yaptığı açıklamada; yürürlükteki kapanma kurallarına rağmen, bugün şehirdeki cafe, restoran ve dükkân sahiplerinin işyerlerini açmalarına izin verildiğini belirtti.

Prevoo’ya göre korona tedbirlerine ek olarak Temmuz ayında yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen esnafın bu eylemi, bir protesto ve temel bir hak. 

Belediye Başkanı açıklamasında; bugün saat 10.00 itibariyle, cafe, restoran, bar ve temel ihtiyaç dışında ürün satan dükkanların, saat 16.00’ya kadar açık kalabileceğini ve vatandaşların alışveriş yapabileceklerini belirtti.

Prevoo'ya göre müşteriler de “kapanmaya tepki gösteren esnafla dayanışma içinde olduğunu gösteren sempatizanlar” ve buna da izin verilmesi gerekir. 

Sadece 1,5 metre mesafe ve maske takma kurallarının kontrol edileceğini ve bu kurala uymayanlara ceza verileceğini vurgulayan Belediye Başkanı, doğal olarak bir kafede oturan ve bir şeyler yiyip, içen kişilerin maske takmasına gerek olmadığını kaydetti. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU