Hollanda İşçi Federasyonu (FNV), Ulusal Hıristiyan Sendikası (CNV), Sağlık Meslek Kuruluşları Federasyonu (FBZ) ve bağımsız meslek kuruluşu NU'91 tarafından ortak yapılan açıklamaya göre, mart ayında ülke çapında onlarca hastanede çalışan binlerce personel genel greve gidecek. Grev günlerinde sadece acil servisler açık olacak.

Ortak açıklamada, işverenlerden istenen maaş zammının karşılanmaması ve diğer iş koşullarının iyileştirilmesi talebinin karşılanmaması üzerine ülke çapında greve gidileceği belirtildi.

Sendikalar bir yıl için yüzde 10 ücret artışı ve ayda brüt 100 euro talep ediyor ancak Hastaneler Birliği (NVZ) bu sabah itibariyle yaptığı açıklamada sendikaların taleplerinin karşılanmayacağını açıkladı.

FNV yetkilisi Elise Merlijn yaptığı açıklamada sağlık personelinin satın alma gücünü korumayı ve çalışma programlarının iyileştirilme talebini unuta bileceğini belirtirken, “Hatta işveren, çalışma saatlerinde daha fazla esneklik ve ekstra mesai için ödenen ödenekler gibi hastane çalışanlarının aldığı ödemeleri kesmek istiyor.” şeklinde ifade kullandı.

FNV şuanda elliden fazla hastanenin personelinin greve katılacağını belirttiğini ancak önümüzdeki haftalarda bu sayının artacağını beklediğini kaydetti.

Grev günlerinde “Pazar vardiyası” olarak adlandırılan çalışma saatlerine göre çalışılacak. Acil servisler açık olacak.

Ocak ayının son günü biten toplu iş sözleşmesi hastanelerde çalışan yaklaşık 200 bin kişiyi ilgilendiriyor. Hollanda'da 65 hastane ve 14 rehabilitasyon merkezi bulunuyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.