AB Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC), uçak seyahatlerinde ve havalimanlarında COVID-19’a karşı uygulanan güvenlik tedbirlerinde güncelleme yaptı. 

İki kurumun ortak açıklamasında, 16 Mayıstan itibaren, havalimanlarında ve uçaklarda uygulanan tıbbi maske takma zorunluluğunun kaldırılabileceği tavsiyesinde bulunuldu.

Yapılan açıklama sonrasında gözler Hollanda’ya çevrildi. Henüz bu konuda resmi bir açıklama yapılmadı ancak çeşitli haber kanallarının Den Haag’a yakın kaynaklardan elde edilen bilgiye göre hükümet ve RIVM bu tavsiyeyi takip etmeyi düşünüyor.

Hollanda, AB içerisinde verilen bu tavsiyeyi takip edecek olursa, önümüzdeki haftadan itibaren havalimanlarında ve uçaklarda maske takma zorunluluğunu kaldırmış olacak.

Uygulama her şirkete ve ülkeye göre farklılık gösterebilir
EASA ve ECDC açıklamasında yolcuların sorumluluk içinde davranması istenirken, kendini hasta hisseden, aksıran veya öksüren kişilerin diğer yolcuların sağlığını düşünerek maske takmasının önemli olduğuna işaret edildi

Kurumlar tarafından yapılan tavsiyenin bağlayıcı niteliği bulunmuyor, bu nedenle her havayolu şirketi veya her ülke kendi kuralını uygulayabiliyor.

Örneğin toplu taşımada maske zorunluluğu bulunan bir ülkeye yapılacak uçuşlarda hava yolu şirketi maske takılmasını talep edebilecek.

Tavsiyede bağışıklık sistemi zayıf veya kronik bazı hastalıkları bulunan yolcuların maske takması gerekeceği ve ayrıca havalimanlarında da yolcuların sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyması gerektiği belirtildi.

Avrupa ülkelerinin içerisinde Hollanda, İngiltere, Belçika gibi birçok ülkede Covid-19 tedbirleri kapsamındaki uygulamaların çoğu kaldırıldı. Bazı ülkelerde ise toplu taşımada maske mecburiyeti gibi az sayıda uygulama halen devam etmekte.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın