Sabit fiyatlı enerji kontratı sunan şirketlerin sayısı artıyor. Vattenfall’dan sonra Budget Energie ve Eneco da 3 yıllık sözleşme imkanı sunacağını duyurdu. Essent de gerekli hazırlıkların yapıldığını ve önümüzdeki günlerde müşterilerine bu olanağı sunacağını açıkladı.

Haziran ayından itibaren hem gaz ve elektrik fiyatlarında, hem de sabit fiyatlı sözleşme fesih kurallarında değişiklik olacak. Bu durum Ukrayna savaşından sonra maliyet korkusu yaşayan enerji şirketlerinin daha cesaretli sözleşmeler yapmasına olanak sağladı. 

Pazartesi günü Vattenfall şirketi tarifelerde indirim yapılacağını ve sözleşme sürelerinin 3 yıla çıkartılacağını açıkladı. 

Bugün RTLZ’de yer alan bir haberde ise Budget Energie ve Eneco’nun 3 yıllık, sabit fiyatlı sözleşmeye geçtiği duyuruldu. Essent firmasının ise önümüzdeki günlerde gerekli hazırlıkları tamamlayıp, bu sisteme geçeceği aktarıldı. 

Elde edilen bilgiye göre şu anda, enerji piyasasında neredeyse yüzde 75 müşteri potansiyeline sahip olan Vattenfall, Eneco ve Essent şirketleri ile 800 bin müşterisi olan Budget Energie, 1 Haziran itibariyle müşterilerine 3 yıllık sözleşme imkanı sunacak. Şirketlerin hangi tarifeden işlem yapacağı henüz bilinmiyor.

Bir diğer büyük şirket Greenchois henüz konu ile ilgili bir açıklama yapmadı.

Bilindiği üzere Ukrayna savaşının patlak vermesinden sonra Hollanda’da gaz ve elektrik tarifelerinin belirli bir süre için sabitlendiği uzun vadeli sözleşmeler iptal edilmişti. Enerji şirketleri; savaş nedeniyle yeni tedarikte aşırı maliyet çıkacağı korkusu ile uzun vadeli sözleşme olanağı sunmuyordu.

Enerji alım fiyatlarındaki düşüş ve sözleşme fesih kurallarındaki değişiklikler sayesinde müşteri kaybetme riski de ortadan kalkınca şirketler de sabit tarifeli sözleşmeleri rahatlıkla sunabiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.