Enerji şirketleri arasında Essent ve Eneco müşterileri için bir yıllık sabit fiyatlı sözleşme imkanı sunacağını açıklamıştı. Bugün ise Vattenfall şirketi, 1 Haziran’dan itibaren daha uzun vadeli sözleşme imkanı sunacağını duyurdu. 

Vattenfall açıklamasında, tarifelerde indirim yapılacağı ve sözleşmelerin 3 yıl süreyle yapılabileceği belirtildi.

Haziranda yeni kurallar devreye giriyor
Hollanda’da haziran ayıyla birlikte hem gaz ve elektrik fiyatlarında, hem de sabit fiyatlı sözleşme fesih kurallarında değişiklik olacak. 

1 Haziran itibarıyla değişken tarifeler gaz için metreküp başına 1,33 euro, elektrik içinse kilowattsaat başına 38,9 sent olacak. Başka bir değişle bu tarife taban fiyat sınırının altında kaldığı için tüm müşteriler bu durumdan fayda sağlayacak.

Buna göre doğal gazın fiyatı yaklaşık 50 sent, elektriğin fiyatı ise 9 sent düşecek. Bu düşüşün ana nedeni enerji piyasasında enerji alım fiyatlarındaki düşüş

Sözleşme kurallarına bakıldığında ise tüketiciyi bağlayıcı bir düzenleme olduğu görülüyor. Mevcut kurala göre, sözleşmeyi erken fesheden bir tüketici, enerji şirketine bağlantı başına 50 euro ödüyordu. Yani toplamda gaz ve elektrik için en fazla 100 euro ödeniyordu. sözleşmeyi ara dönemde fesheden tüketici, enerji şirketine tazminat ödemek zorunda kalacak. Yani tüketici kullanmadığı dönemler için enerji şirketine bir bedel ödemek zorunda kalacak.

Enerji şirketleri, alım fiyatlarındaki düşüş ve sözleşme fesih kurallarındaki değişiklikler sayesinde müşteri kaybetme riskini ortadan kaldırdığı için sabit tarifeli sözleşmeleri rahatlıkla sunabiliyorlar.

Ancak sabit sözleşmelerde uygulanacak tarifeler henüz netleşmedi. Vattenfall sözcüsü, tarifelerin haziranda açıklanacağını belirtti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.