Hükümet önümüzdeki yıl nisan ayında tüketim vergilerine zam uygulayacak. Yürütülen görüşmelerde planlanan yol vergisi zammının kabul edilmemesi maliye bakanlığının oluşacak vergi açığını farklı kaynaklardan sağlamaya yönlendirdi.

Telegraaf gazetesinde yer alan bir haberde, hükümetin nisan ayında tütün paketlerine uygulanacak 3 euroluk zammın dışında, 15 sent daha zam yapacağı belirtildi. Buna göre nisan ayında bir paket tütünün fiyatı şuandaki fiyattan 3,15 euro daha pahalı olacak.

Haberde Maliye’den sorumlu Devlet Bakanı Van Rij’ın şirket otoları için planlanan vergi artırımının kabul etmemesi üzerine, oluşacak vergi açığını kapatmak için farklı yollara yöneldiği belirtildi.

Bakanın bu arayışta yolunun, tütün ve kumar oyunlarına uygulanan vergilere çıktığı belirtilen haberde, 1 nisan itibariyle bir paket tütünün satış fiyatının 3,15 euro artacağı ve kumar oyunlarına uygulanan verginin de 29 eurodan 29,3 euroya yükseltileceği aktarıldı.

Van Rij ayrıca, Bütçe Günü'nde kararlaştırılan ve orta ve küçük ölçekli işletmelere (mkb) tahsis edilecek 500 milyon euroluk sübvansiyona da açıklık getirdi. Ayrılan bu bütçenin bir kısmı yeşil yatırım sübvansiyonlarına gidecek. Ayrıca inovasyon için ekstra para ayrılacak ve işveren katkıları azaltılacak.
© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.