Hamit Karakuş, Belediye Encümenliği ve Senatörlükten sonra bir ‘ilk’e daha imza attı. Noord Holland Emniyet Genel Müdürlüğü pozisyonuna atanan Karakuş, resmi olarak bugün görevine başladı.

Yeni görevini sosyal paylaşım sitesi X (Eski adıyla Twitter) üzerinden yaptığı bir paylaşımla duyuran Karakuş, polis üniformalı bir fotoğrafını “Değerli takipçilerimiz, yeni bir Twitter fotoğrafı ve yeni bir iş. Bugün itibariyle Emniyet Müdürüyüm.” sözleriyle yayınladı.

Karakuş, paylaşımında “Gurur duyduğum güzel bir adım. Bulgularım hakkında sizi buradan bilgilendireceğim. Bugün çalışan herkes için: işyerinde güzel bir gün dilerim. “şeklinde ifade kullandı.

"Huzurlu ve toplumla iç içe olan bir teşkilat”
Karakuş, Son Haber’e verdiği röportajında Karakuş yeni görevi için “huzurlu ve toplumla iç içe olan bir teşkilat” mottosunu, kendisine yol haritası olarak benimsediğini dile getirmiş, Türk kökenli bir birey olarak genel müdürlük pozisyonuna gelmenin, özellikle gençler için bir rol model olacağını belirtmişti. Hamit Karakuş, polis teşkilatının toplumun aynası olması gerektiğini vurgularken, teşkilat içerisinde yabancı kökenli gençlerin çoğalmasını istediğini de dile getirmişti.

Röportajın tamamı için bu linki ziyaret edebilirsiniz. 

Hamit Karakuş kimdir?
Kırşehir’de doğan Hamit Karakuş çok küçük yaşta ailesi ile birlikte geldiği Steenwijk’da büyüdü. Gelderland'daki Polis Okulu'ndan mezun olduktan sonra Rotterdam ve Schiedam emniyet müdürlüklerinde 10 yıl görev alan Hamit Karakuş, daha sonra Rotterdam belediyesinde İmar, İskan ve Konut’tan sorumlu encümen olarak görev yaptı. Karakuş, son iki yıldır da İşçi Partisi (PvdA) adına Hollanda Senatosu'nda hizmet veriyordu.

Karakuş hem Belediye Encümenliği hem de Senatörlük görevlerinde “ilk Türk kökenli kişi” unvanını elinde tutuyordu.-

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş