İslam Toplumu Millî Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatı, "4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü" kapsamında özel bir proje için sokaklara çıktı. Hayvanlara karşı olan sorumluluk konusunda dikkatleri çekmek ve farkındalığı artırmak isteyen gençlik teşkilatı mensupları, Kuzey Hollanda'nın Amsterdam ve Utrecht şehirlerinde bir araya geldi.

Toplum içinde hayvanlar konusunda hassasiyeti oluşturmak ve farkındalığı artırmak için camilerin bulunduğu sokaklarda hayvanlar için mama ve su kapları yerleştiren gençler, ayrıca farklı hayvan barınaklarını ve kurumları da ziyaret ederek bağışta bulundu. 

Gençler proje kapsamında hem farkındalığı artırmayı hem de mahalle sakinlerinin meraklarını gidermeyi hedefleyerek, kendilerine yöneltilen soruları da cevapladı. Gençlerin bu projesi mahalle sakinlerinin beğenisini ve övgüsünü de kazandı.

Hayvanlara karşı olan sorumluluğumuz hakkındaki hadis-i şerifi Hollandacaya çeviren teşkilat üyeleri, bu hadislerin yer aldığı afişler hazırladı. Ayrıca afişlerle birlikte çekilen fotoğrafları da sosyal medya platformlarında yayınlandı.

01-3

“Bir gün değil her gün farkında olmak”
Milli Görüş Kuzey Hollanda Kadınlar Gençlik Teşkilatının kurumsal iletişim başkanı Ahsen Yurt proje ile ilgili yaptığı açıklamada, farkındalığı artırmak ve topluma katkı sağlamak açısından özellikle  gençleri bu tür “düşük eşikli” ancak “yüksek etkili” projelere katılmaya teşvik etmenin önemine vurgu yaptı.

Ahsen Yurt, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde gençlerle birlikte düzenlenen bu bir günlük etkinliğin bir diğer amacının da konu ile ilgili oluşacak farkındalığın bir başlangıç olarak algılanması ve “bir gün değil, her gün” mantığıyla hareket edilmesi olduğunu dile getirdi.

Haber Foto: Andrew S - Unsplash

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.