Temmuz ayında sabah erken saatlerde bir Türk fırınına giren ve fırında bulunan Latife Peker’in elindeki toz bezi ile kovaladığı hırsız yakalandı.

Geçtiğimiz ayın 26’sında Deventer Deltaplein adresindeki Mevlana fırınında yaşanan ve gerek Hollanda gerekse Türk basınında geniş yer bulan hırsızlık olayı zanlısı yakalandı.

Polis tarafından yapılan açıklamada, elindeki satırla fırına giren 37 yaşındaki hırsızın yapılan araştırma ve soruşturma sonucunda yakalandığı belirtildi.

Polis açıklamasında hırsızın 2 ağustos günü yakalandığı ve sorgusu esnasında suçunu itiraf ettiği kaydedilirken, 5 Ağustos günü çıkartıldığı mahkemece 15 gün tutuklu kalmasına karar verildiğini aktardı.

Hırsızı toz bezi ile kovaladı


Deventer Deltaplein’daki  Mevlana fırınında yaşanan olay dükkan içindeki güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi. Kamera görüntülerinde siyah giyimli bir erkeğin elindeki satırla önce dükkanın içini kontrol ettiği daha sonra dükkana girdiği görülmekte. 

Elde edilen görüntülere göre o sırada elindeki temizlik bezi ile oğluna ait dükkanı temizlemekte olan 48 yaşındaki Latife Peker, bir anda içeri giren adam nedeniyle önce bir şaşkınlık yaşıyor ancak çabuk bir şekilde kendini toplayarak hırsıza bezle vurmaya başlıyor.  

İkili arasında bir süre arbede yaşanıyor Latife Peker hırsıza hem elindeki temizlik bezi ile vuruyor hem de kendisinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Hırsız ise kasayı açmak için çabaladığı sırada hiçbir şey alamayacağını fark ederek kaçmaya çalışıyor. 

Bu esnada dükkana giren bir müşteri ise kaçan hırsıza çelme takmaya ve tekme atmaya çalışıyor ancak yakalamakta başarılı olamıyor. Hırsız kapıdan çıkıyor ve koşarak olay yerinden uzaklaşıyor.

“O an birisinin şaka yaptığını zannettim”
Latife Peker olay sonrası basına yaptığı açıklamada, dükkandaki kamera görüntülerini izlediğini, gördüklerine kendisinin de inanamadığını dile getirdi.

Olay günü fırını tek başına açtığını ve sabah hazırlıklarını yaptığını anlatan Peker, birkaç müşteriye satış yaptıktan sonra içeriye yüzü kapalı siyah kıyafetli birisinin girdiğini kaydetti.

“O an birisinin şaka yaptığını zannettim” diyen Peker, hırsızın doğrudan kasaya yönelmesiyle şoka uğradığını söyledi.

Peker, “Bir an refleksle hırsıza müdahale ettim, hırsızı itmemle kasa yere düştü.” dedi.
Hırsızın yere düşen kasadaki paraları almaya çalışmasını gülerek anlatan Peker, “O an elimde bulunan bezle onu iteklemeye devam ettim.” dedi.

O sırada fırına alışverişe için gelen Hollandalı müşterinin kaçmaya çalışan hırsıza müdahale ettiğini dile getiren Peker, olay anının şaşkınlığıyla ilk olarak oğlunu aradığını söyledi.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın