Tren yolcularının temassız ödeme yapmalarına olanak veren OVpay sistemi bugünden itibaren tüm NS trenlerinde geçerli olacak. Sistem; Dordrecht bölgesinde QBuzz trenlerinde ve Limburg bölgesinde Arriva trenlerinde de geçerli olacak.

OVpay sisteminde yolcular, banka ve kredi kartı ile ödemenin yanı sıra Google Pay veya Apple Pay uygulamaları ile de ödeme yapma imkanına sahip. 

Hollanda Demiryolları (NS) tarafından yapılan açıklamada özellikle banka veya kredi kartı ile ödeme yapacak olan yolcuların kartı cüzdanından çıkartarak cihaza uzatmaları uyarısında bulundu. NS açıklamasında aksi halde farklı kartlardan aynı anda para kesileme ihtimalinin bulunduğuna dikkat çekildi. 

Yolcular için seyahat etmeyi kolaylaştırmak amacıyla banka kartı, kredi kartı veya mobil telefonla temassız check-in yapılabilmesine olanak sağlayan OVpay sistemi, Flevoland, Utrecht, Gelderland ve Zuid-Holland bölgelerindeki bazı hatlarda henüz geçerli değil. Bu sorunun yıl içerisinde çözülmesi bekleniyor.

OVpay ile ödeme
OVpay sistemi üzerinden sadece ikinci sınıf kompartımanlar için bilet alınabiliyor. İndirimli veya birinci sınıf bilet almak isteyen yolcular “ov-chipkaart” ile ödeme yapabiliyor.

OVpay’de bilet ücreti OV kartlarında kesilen ücretlerle eşdeğer. Gün içinde yapılacak seyahatlerin masrafı günlük olarak toplanarak banka veya kredi kartına yansıtılıyor ve kullanıcılar yapılan masrafı ertesi gün hesap dökümünde görebiliyor. 

Seyahat geçmişini görmek isteyen yolcuların, banka kartlarını NS veya OVpay sitesi üzerinden eşleştirmeleri gerekiyor.

OVpay sistemi ile ilgili geniş bilgi için NS.nl veya ovpay.nl sitesine başvurabilirsiniz.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.