Pazartesi sabah saatşlerinde Bergen op Zoom'da tren raylarında kalan bir otobüs, o sırada gelen tren tarafından ikiye bölündü. Kazaya tanık olan bazı araç sürücülerinin sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde kaza anında otobüsün içinde yolcu olmadığı görüldü.

Çarpışmanın etkisiyle otobüs tamamen ikiye bölündü. Midden ve West-Brabant Güvenlik Bölgesi yetkilileri tahribatın çok büyük olduğunu ve kazanın meydana geldiği Marconilaan çevresinin trafiğe kapatıldığını aktardı.

Kazadan sonra olay yerine gelen ambulans ekipleri otobüs şoförünü ve tren kondüktörü ile yolcuları olay yerinde muayene etti. Yapılan açıklamada hiçbir tren yolcusunun ciddi bir yaralanma ile karşılaşmadığı, sadece tren kondüktörü ve otobüs şoförünün çok sarsılmış olduğu belirtildi. 

Connexxion, otobüsün vardiyasının bittiği ve şoförün aracı garaja götürdüğü anda olayın gerçekleştiğini bu nedenle otobüste yolcu olmadığını açıkladı.

Hollanda Demiryolları NS sözcüsü ise kaza anında trende 85 yolcu bulunduğunu açıkladı. NS operasyon direktörü Eelco Van Asch “Şans eseri can kaybına neden olmayan korkunç bir kaza. Neyse ki, otobüs şoförü de yara almadan kurtuldu ve otobüs boştu. Endişemiz yolculara ve trendeki meslektaşlarımız” şeklinde açıklama yaptı. 

Connexxion ve NS tarafından kazaya neyin yol açtığının henüz bilinmediği ve detaylı olarak araştırılacağı kaydedildi. 

Fotoğraf: Veiligheidsregio Midden en West Brabant

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.