Hollanda’da mart ayında Hüseyin ile Ali Torunlar kardeşleri öldürmekten tutuklanan 33 yaşındaki Veysel Ü., ağır yaralı bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Kamu yayıncısı RTV Oost tarafından verilen bilgiye göre, Veysel Ü.’ye yapılan sağlık kontrollerinde bedeninde 13 cm’lik bir çiviye rastlandı. Haberde çivinin birkaç gündür Ü.’nün bedeninde olduğu ve ameliyatla çıkartıldığı belirtildi. Ü, ameliyat sonrasında ifade vermeyi reddetse de Adalet ve Güvenlik Bakanı’na bağlı Yargı Kurumları Servisi (de Dienst Justitiële Inlichtingen  - DJI) Ü’nün çiviyi bilerek vücuduna yerleştirdiğini düşünüyor.

Acil olarak ameliyata alındı
RTV Oost’un elde ettiği bilgilere göre; Veysel Ü. 1 Temmuz Cuma günü tutuklu bulunduğu Dordrecht’teki hapishanenin personeline, kendisini iyi hissetmediğini ve bayılacak gibi olduğunu belirtti. Bunun üzerine revir personeli Veysel Ü.’yü hastaneye nakletti. DJI’nin aylık raporuna göre Veysel’in sağlık durumu ani ve hızlı bir şekilde kötüleşmeye başladı. 

Hastanede yapılan sağlık muayenesinde Veysel’in vücudunda yaklaşık 13 santimetrelik metal bir çivi görüldü ve derhal ameliyata alındı. Doktora göre metal çivi birkaç gündür Veysel’in vücudundaydı.

Kamera görüntüleri incelendi
Yaşanan bu olay sonrasında polis, olayla ilgili inceleme başlattı ve Veysel’in ifadesini almak istedi. Ancak Veysel konu ile ilgili konuşmadı. 

Bunun üzerine güvenlik kameralarından alınan tüm video görüntüleri ve cezaevi personelinden gelen raporlar ayrıntılı olarak incelendi. DJI elde edilen veriler ışığında, Veysel’in intihar girişiminde bulunduğuna ve çiviyi bilerek kendi vücuduna yerleştirdiğine karar verdi. 

DJI, Veysel’in hastaneden taburcu edildikten hemen sonra Hapishane Psikiyatri Merkezi’ne (PPC) nakledilmesine ve incelenmesine karar verdi. Veysel’in çiviyi yutarak mı yoksa farklı bir yöntemle mi vücuduna yerleştirdiği bilinmiyor. Çivinin muhtemelen mahkumların çeşitli uğraşlarla meşgul olduğu, çalışma odasından geldiği tahmin ediliyor.

Veysel Ü.’nün ilk duruşmaya neden gelmediği ortaya çıktı
Yaşanan bu olayın davanın ilk duruşması olan 7 Temmuz günü yapılan proforma duruşması öncesi olması da dikkat çekti. Mahkemede savcı Veysel’in sağlık nedenlerinden duruşmaya katılamayacağını bildirmişti. Ancak Eylül ayında yapılacak ilk duruşma öncesi en önemli ön duruşma olan 7 Temmuzdaki duruşmada sanığın bulunmaması oldukça dikkat çekici olarak karşılandı.

NOS haber servisinin proforma duruşmasından önce verdiği ve polis kayıtlarına dayandırdığı bir haberde, Veysel Ü.’nün yakalandıktan sonra yapılan sorgu sırasında, iki kurbanın aileleri tarafından aylarca tehdit ve şantaja maruz kaldığını söylediği aktarıldı.

Mayıs ayında yapılan sorguda Veysel “McDonald's'ta olanlardan gerçekten pişmanım. Çok utanıyorum. Ayrıca orada bulunan çocuklardan da” şeklinde ifade kullanmıştı.

Yapılan soruşturmaya göre, Veysel Ü’.’nün merhum Ali Torunlar'ın oğlundan yüz binlerce euro alacağı bulunuyordu. Bir sorgusunda Veysel Torunlar ailesi aracılığıyla İstanbul'da gayrimenkul almak istediğini ve yüklü miktarda para verdiğini ancak karşılığında hiçbir şey elde etmediğini belirtti. Ayrıca Veysel’in yakın çevresine de “onlar mafya, beni sömürdüler” dediği belirtiliyor.

Veysel yapılan sorgularda bunun bir “piramit şeması” olduğunu iddia etti ancak ne bu konuda ne de neden büyük miktarlarda nakit olarak para verdiği konusunda hiçbir açıklama yapmadı.

Torunlar cinayeti davası eylül ayında yapılacak duruşma ile devam edecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın